Fogadj örökbe egy vízibiciklit!

Hátrányos helyzetű gyerekek vízibicikliznek Zánkán, 2008. június 21.
Vágólapra másolva!
Ezzel a címmel szerveznek egy jótékonysági rendezvényt augusztus 20-án Zánkán, ahol a résztvevők a zánkai nyár egyik jelképének számító vízibicikli örökbefogadásával 200 gyermek iskolakezdéséhez járulhatnak hozzá.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A zánkai Új Nemzedék Központ, amelyet korábban még Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumként ismerhettünk, küldetésének tartja, hogy olyan gyerekek és fiatalok számára is elérhetővé tegye a balatoni nyaralás élményét, akiknek a családja nem engedheti meg magának ennek költségeit.

Az Erzsébet tábor keretében több százan nyaralhattak Európa egyik legnagyobb ifjúsági komplexumában, 40 fiatal pedig az Age of Hope Gyerekvédelmi Alapítvány segítségével jutott el a Balaton partjára. Az Új Nemzedék Központ az alapítvánnyal együttműködve most azért szervezi meg az augusztus 20-i "Fogadj örökbe egy vízibiciklit!" jótékonysági rendezvényt, hogy a befolyt összegből 200 gyerek iskolakezdéséhez járulhassanak hozzá taneszközök beszerzésével.

A vízibiciklire licitálni lehet
Azok, akik augusztus 20-án ellátogatnak Zánkára, 1000 forinttól bérelhetnek vízibiciklit 20 percre az Új Nemzedék Központban - a befizetett összeggel pedig a rászoruló gyerekek beiskolázást segíthetik. Akik hozzájárulnak a kezdeményezéshez egy dicsőségfalra is felkerülnek. Emellett az egyik vízibiciklit örökbe is lehet fogadni - az, aki a legnagyobb össszeget kínálja a járműért a következő év nyarán ingyenesen használja, ráadásul a vízibickli az ő nevét viseli majd. A vízibiciklit magánszemélyek és cégek is örökbefogadhatják, a licitálást a vatera.hu bonyolítja majd.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a jótékonysági rendezvény keretében egész napos gyerekprogramok, bohócok, sportversenyek és tombola is várja az érdeklődőket. Délután 16 órától a színpadon fellép a Kanizsa Csillagai Együttes, Janicsák Veca, az R-GO és a Mystery Gang is, az estét pedig 22 órától Zánkán is tűzijáték zárja. A rendezvény házigazdája Görög Zita modell, műsorvezető lesz.