Balatonfenyvesen a vonatjegy mellé gulyás jár

Balatonfenyvesi kisvasút
Vágólapra másolva!
Kisvasutazással, térzenével és egy felújított vágányszakasz átadásával ünneplik szombaton Balatonfenyvesen a XV. Kisvasúti napot. A rendezvény résztvevői a Balatonfenyves-Somogyszentpál útvonalon utazhatnak, a végállomáson pedig egy adag szarvasgulyással várják őket. 
Vágólapra másolva!

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere elmondta, jelzés értékűnek tartja, hogy az üdülőrégió egyik turisztikai attrakciójának számító, ám többször bezárni szándékozott fenyvesi kisvasúton tíz év után először történt fejlesztés. A fejlesztés keretében felújították a kisvasút mozgáskorlátozottak és kerékpárok szállítására alkalmas kocsiját, és ezen a nyáron már a korábbi napi 5 helyett 6 vonatpár közlekedhetett a megmaradt nyomvonalon.

Még szarvasgulyás is jár a vonatjegy mellé
A hajdani gazdasági kisvasút Táska felé vivő, szintén üzemszünet alá helyezett útvonalán már felszedték a sínek egy részét a fémgyűjtők, de a csisztai nyomvonalat karbantartják a hajtányozás szerelmesei, így könnyebb lehet újra üzembe helyezni. Ez azért is fontos lenne, mert a közeli Csisztafürdő - ahová egyébként 27 kilométeres kerülővel lehet eljutni autóutakon a településről - és maga a kisvasutazás is programlehetőséget kínál a térségben üdülőknek.

A fenyvesi kisvasút jelenleg a Balatonfenyves-Somogyszentpál útvonalon közlekedik, ezen utazhatnak a kisvasútnap résztvevői is. A rendezvényen szerelvények indulnak a pincéiről is ismert Somogyszentpálra. A különvonatra jegyet váltókat a végállomáson vendégül látják egy szarvasgulyásra is.