Kerekezve vagy evezve gyorsabb?

Nonstop Balatlon Tour, kajakosok, evezősök, vízi verseny
Vágólapra másolva!
Kajakosok, vitorlázók és kerékpárosok versenyeznek egymással a szeptember 1-jén Tihanyból startoló Nonstop Balatlon Tour-on. Szombaton kiderül, a vízen vagy a szárazföldön lehet gyorsabban megkerülni a Balaton keleti medencéjét.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A szervezők - a Balaton Masters Team és a Balaton Bike Tour Kft - amatőr tengeri kajakosokat, vitorlázókat, bringásokat és elektromos hajókat várnak a versenyre. A feladat nem kevesebb, mint a keleti medence körülevezése a part mentén, míg a bringások a kerékpárúton kell megkerülni a kompozás után a medencét. A vízen ez 55 km-es, a szárazföldön pedig 76 km-es távot jelent.

A rajt és a cél a tihanyi hajóállomási strand előtti vízterület lesz. A résztvevőknek már a verseny előtti napon meg kell jelenni a helyszínen, hogy ellenőrizzék a bringákat és a hajókat, és lebonyolítsák a jelentkezést.

A versenyzők saját járművel és felszereléssel vehetnek részt az eseményen. A kajakos túrázók a part mentén, attól max. 500-1000 m-re haladnak, de ez a távolság a viharjelzéstől függően változhat. Akik feladják és kiszállnak a versenyből, értesíteniük kell a rendezőséget. A kiesett túrázókat, hajókat igény esetén visszaszállítják a cél helyszínére.

A helyszínen nem lehet nevezni, az előzetes regisztrációval és további információval kapcsolatban kapcsolatban erre a címre kell írni, a verseny szabályai pedig itt találhatók.