Tornádó érkezik ma este a Balatonra

Szeged, 2010. április 24. Catherine Gallagher a The Irish Dance Experience ír sztepptánc show szólótáncosa a szegedi Városi Sportcsarnokban
Vágólapra másolva!
Catherine Gallagher's Irish Dance Tornado produkciója ugyanis júliusban három balatoni városban is végigsöpör. Géppuskalábú táncosok, varázslatos fényjáték, különleges vizuális élmény és extázis. Ezt ígéri az ír Tornádó ma estére a siófokiaknak.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Rosta Tibor
2010-ben a szegedi Városi Sportcsarnokban már tartott előadást nálunk Catherine a társulattal

A The Irish Dance Tornado sztepptánc társulat szólótáncosa és koreográfusa a többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és több vezető társulatnak, amelyek e műfajban szórakoztatják a közönséget.

Catherine minden idők legfiatalabb ír sztepptáncosaként kapta meg az Írország Nemzeti Bajnoka címet, a világon egyedüli koreografál és vezet nőként ír sztepp tánctársulatot. "A nőiesség, annak minden emocionális többletével, kreativitásával, finomságával, ugyanakkor kirobbanó lendületességével meg is mutatkozik az előadásban" - áll a szervezők által kiadott közleményben.

Az ír sztepptánc show fellépőit zenekar kíséri, Catherine Gallagher dinamikus szólókat táncol. A showban egyszerre jelennek meg az autentikus ír sztepptánc elemei, ötvözve más műfajú, akár akrobatikus, táncelemekkel, modern koreográfiákkal. A balatoni közönség előtt tisztelegve magyar néptánc-elemek és dallamok is megjelennek a produkcióban. A különleges vizuális díszletek, a gyönyörű ruhák, a varázslatos fényjáték és a géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja igazi extázist ígér a közönségnek.

Catherine és együttese a Siófoki Nyári Esték programsorozat keretében ma este lép fel Siófokon, majd július 22-én Balatonfüreden, július 29-én pedig Balatonlellén láthatja a közönség az előadást. A kétszer 50 perces ír sztepptánc show ma este kilenckor kezdődik a sifoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon.