Péntektől Keszthelyi Nyári Játékok

Keszthely nevezetesség, balaton, Festetics-kastély
Vágólapra másolva!
Az idén minden eddiginél hosszabb ideig tart a XIII. Keszthelyi Nyári Játékok, így a nézők 22 alkalommal láthatnak 12 produkciót, amely majdnem kétszer annyi előadást jelent, mint az elmúlt évben. A Festetics kastély kertjében megrendezett színházi programsorozat július 6. és augusztus 18. között várja a nézőket színházzal, tánccal és koncerttel.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Varga György

A programsorozat ebben az évben is a Centrál Színház szervezésében jön létre, azonban idén a repertoár kibővül. Láthatunk majd egy gyerekdarabot Simon Kornél rendezésében a Balaton Színházban (A Hang-villa titka), lesz Beatles-koncerttel egybekötött vígjáték (Black Comedy), de Keszthelyre érkezik a Pletykafészek és a már hatodik éve játszott Woody Allen darab, a Semmi pánik is. Először láthatjuk Keszthelyen a Centrál színház egyik nagy sikerű előadását, a New york-i komédiát is.

Ezekben a darabokban olyan színészekkel találkozhatunk majd, mint Rudolf Péter, Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Liptai Claudia, Simon Kornél, Haumann Péter, Scherer Péter, Magyar Attila, Borbás Gabi és Kern András. Az Orlai Produkció zenés estjében fellép még Udvaros Dorottya, Kulka János és Cserhalmi György is, akik Básti Julival együtt Dés László és Bereményi Géza dalokat fognak énekelni.

Az ExperiDance tánctársulat három tánc-előadást mutat be a kastélykertben, az Esszencia című előadásuk a társulat előadásainak gyöngyszemeiből összeállított műsor, a Revans a Ludas Matyi-történet táncos feldolgozása, az Ezeregyév pedig a magyar a történelembe kalauzolja el a nézőket. Ezen kívül még a világhírű grúz tánctársulat, a Shavlego produkcióját is megtekinthetik a nyár folyamán az érdeklődők.