Idén is lesz Palya-udvar Kapolcson

művészetek völgye, kapolcs, kaláka udvar, stég
Vágólapra másolva!
Bár a válság megtépázta, és egy kicsit karcsúbb lett, idén is sikerül megrendezni a különleges hangulatú eseményt a Veszprém közeli kisebb településeken. Július 27-én nyit a Művészetek Völgye, és bár az eddig megszokottnál kevesebb helyszínen, csak Kapolcson és Taliándörögdön lesznek programok, ezek a korábbiakhoz hasonlóan is izgalmasnak ígérkeznek. 
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Márta István, a fesztivál igazgatója és Palya Bea

A Művészetek Hölgye már harmadik alkalommal lesz Palya Bea, aki 'udvarában' az egész fesztivál alatt koncertekkel, beszélgetésekkel, és egy sor olyan izgalmas művész vendégével várja az érdeklődőket, akik már önmagukban is megérnének egy fesztivált. De persze július 27. és augusztus 5. között még rengetegen lesznek rajtuk kívül is, például Scherer Péter és Kovács Krisztián előadásában láthatjuk majd A Gyáva című színdarabot, Snétberger Ferenc szólókoncertezik, Dresch Mihály pedig zenésztársaival lép fel.

Lesz Versudvar József Attila költeményekkel, a gyerekekhez pedig eljön a Kerekítő Manó is (Cseke Marosi Eszter drámapedagógus pedig elkíséri). A programok egy sor színes helyszínen lesznek megtartva, például a Faluházban, a katolikus templomban, a Falumalomban, a Kastélyban, ott lesz még a Palyaudvar, a Kaláka udvar, a Király Udvar, az Óvoda udvar, a Csigaház, a Pajtamozgó és így tovább, felsorolni sem könnyű.

Jegyeket már 1300 forinttól lehet venni (ezek az esti jegyek, egy-egy konkrét programra), úgyhogy ha valaki csak belekóstolna a hangulatba, az is megteheti, de a napi jegyek és a háromnapos bérletek ára is egészen barátira sikeredett - pontos jegyinformációkat itt lehet találni.

A települések utcáin, a szervezők szerint a legváratlanabb helyszíneken, a faliújságokon és plakátokon érdemes a völgy QR-kódját keresni, amely okostelefonnal leolvasva egyből a Művészetek Völgye programlistájára vezet, így mindig tudjuk, merre és miért érdemes elindulni.