Nemzetközi kosaras tábor nyílik Zánkán

Nemzetközi kosárlabdatábor nyílik Zánkán, illusztráció, stég, street ball
Vágólapra másolva!
A klasszikus kosárlabda mellett 3x3 kosár és streetball is lesz, sőt, akit igazán kemény fából faragtak, még egy őrült 24 órás mountainbike versenyre is benevezhet.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Földi Imre

A 14 és 24 év közötti korosztály tagjait várja tárt kapukkal a július 25-én nyíló Zánkaland Nemzetközi Streetball és 3x3 kosárlabda tábor - a szervezők nem csak magyar, de külföldi érdeklődőkre is számítanak.

Különleges sportnyalánkságok várják a szuperedzett táborlakókat, ugyanis a 3x3 kosárlabdát tavaly játszották először a világon, aki tehát most megismerkedik a játék technikai és taktikai elemeivel, az tényleg az elsők közé juthat! Ráadásul nem csak elméletben, de éles versenyen is kipróbálhatják magukat a jövő kosárbajnokai, ugyanis július 28-án a Balaton partján megrendezett 20. Streetball Challenge következő fordulóján már akár ők is elindulhatnak. Hogy tovább fokozzák az izgalmakat, ugyancsak a Balaton partján rendezik az OTP Junior-Adidas Streetball 3x3 és az OTP Junior-Adidas Streetball Classic versenyt is, tehát egyértelműen
elmondhatjuk, hogy aki szereti a kosárlabdát, és a junior korosztályba tartozik, annak egyszerűen muszáj Zánkára látogatni július utolsó hetében.

Még valami, de ez már nem csak a kosárőrülteket érdekli: az utolsó júliusi hétvégén az év legextrémebb mountainbike eseményének is Zánka ad otthont. A 24 órás váltóversenyen maximum 6 fős önszerveződő csapatok küzdenek egymással egy teljes napon keresztül.