Miniszoknyás nőknek félárú belépő jár egy kínai témaparkban

Vágólapra másolva!
A dél-kínai Guilin Merryland Témapark vezetősége úgy döntött, hogy miniszoknya viselésére ösztönzi női látogatóit.  
Vágólapra másolva!

Egy két hónapos kampány keretében a 38 cm-nél rövidebb szoknyában érkező hölgyek féláron válthatnak jegyet a parkba. A félreértések elkerülése érdekében a szoknyákról a női dolgozók vesznek méretet a bejáratnál, feltéve, hogy a látogató hölgy élni szeretne az akcióval.

A CNNGo azt írja, hogy a park szeretne világrekordot dönteni azzal, hogy több mint 10 ezer miniszoknyás nőt vonzzon a szórakoztató egységbe. "Az a célunk, hogy az akcióval ösztönözzük a hölgy vendégeinket arra, hogy megmutassák bájaikat a nyár folyamán" - mondta egy kínai lapnak a park menedzsere. Hozzátette, nem ez az első alkalom, hogy effajta akciót szerveznek, és bár vannak ellenzőik, szerinte évről évre egyre kevesebb kritika éri őket.

A miniszoknyás akció a hírek szerint sikeres, mert sorokban szoktak állni a nők a parknál azért, hogy lemérjék a szoknyájuk hosszúságát és megkapják a félárú belépőjegyet. A kedvezményes belépő így számukra 55 jüanba (2000 forint) kerül. Az akcióban egyébként csak 18 éven felüliek vehetnek részt.

A Guilin Merryland Témapark a régió egyik legfontosabb látványossága, és méreteit tekintve nem marad el az amerikai Disneylandtől. Még golfpálya és ötcsillagos hotel is található a területén.