Féláron vonatozhatnak a Balaton átúszók

Féláron vonatozhatnak a Balaton átúszók, vonatra várakozók balatonon
Vágólapra másolva!
A szervezők a meteorológiai és a Balatoni Vízirendészet szakembereivel ma délelőtt összeültek, és megerősítették, a holnapi Balaton átúszást megtartják. Éppen ezért a MÁV-START is mentesítő járatot indít, amely reggel indul Budapestről Révfülöpön át Tapolcára, késő délután pedig Fonyódról, Balatonbogláron át érkezik vissza a fővárosba. A Balaton-átúszásra készülődők 50 százalékos kedvezményt is igénybe vehetnek.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Horváth Mónika

A MÁV-START mentesítő vonata szombaton a Budapest Déli pályaudvarról 7:31-kor indul, és a menetrendje szerint Révfülöpre, az átúszás indulási helyszínére 10:53 perckor érkezik. A vonat a teljes útvonalán a főváros és Tapolca között közlekedik, fel és le lehet szállni még Kelenföldön, Székesfehérváron, Balatonfüreden és Badacsonyban is.
A visszaútra is igénybe vehető a mentesítő vonat, amely Fonyódról indul, és Balatonboglárra, az átúszás érkezési helyszínére 17:58 perckor érkezik. A vonatra Siófokon, Székesfehérváron, és Kelenföldön is fel illetve le lehet szállni, az érkezés a Déli pályaudvarra 21:05 perckor várható. A vonatot nemcsak a Balaton-átúszásra utazók, hanem bárki igénybe veheti. A menetjegyárak ugyanazok, mint a menetrend szerinti vonatokon, az utazási kedvezmények itt is érvényesíthetők.

Kedvezményes menetjegy az úszóknak
A Balaton-átúszásra vonattal utazva 50 százalékos kedvezményt is igénybe lehet venni bármely belföldi állomásról Révfülöpre vagy Balatonboglárra. A sporteseményre készülődő utasok a MÁV-START bármely jegypénztárában meg tudják vásárolni a kedvezményes menetjegyet, amelyet a helyszínen található MÁV-START standon kell lebélyegeztetni, és a vonaton a jegyvizsgáló kérésére bemutatni. A bélyegzésre Révfülöpön, a labdarúgó pályán 10:00-14:00 óra között, Balatonbogláron, a Platán strandon 10:00-17:00 óra között lesz lehetőség. A kedvezményes árú menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvényt megelőző napon, július 6-án pénteken kezdhető meg, és a visszautazást legkésőbb a rendezvény napját követő napon, július 8-án kell befejezni. Az 50 százalékos mérséklésű menetjegyet a mentesítő vonaton is fel lehet használni.