Kalandpark nyílik a fogyatékkal élőknek Sárváron

Légi felvétel Sárvár népszerű gyógyfürdő-komplexumáról
Vágólapra másolva!
Megépült hazánk első, fogyatékkal élők és mozgáskorlátozottak által is használható kalandparkja Sárváron, amit ma délután adnak át a vendégeknek. A megnyitó utáni futóversenyen szépségkirálynők és ortopédusok magas sarkú cipőben futnak majd, hogy felhívják a figyelmet a magas sarkaknak az egészséges testtartást károsító hatására is.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A Magyar Turizmus Zrt. által közzétett felmérésben idén májusban kiderült, hogy Sárvár a hatodik leglátogatottabb magyar városunk, szeretik külföldiek és hazai turisták egyaránt. Idén ráadásul már nemcsak családbarát fürdőjével, a Nádasdy-vár, az Arborétum és a Csónakázó-tó természeti környezetével csábítja a látogatókat, de az új kalandparkjával is.

A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint a kalandparkot, amelynek megépítése 100 millió forintba került, a fürdőszövetség képviselői, a Pető intézet szakemberei és gyerekek nyitják meg. A parkban van kötél- és íjászpálya, erdei tanösvény, örökzöld- és fűszernövény-labirintus, erdei sportpálya és játszótér.

Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő vezetője szerint a kalandpark a sérült embereknek olyan élményt adhat, amelynek köszönhetően megnőhet önbizalmuk, a különböző hátrányokkal élők számára pedig egyéni és csoportos terápiás kezelésnek, mozgásterápiának, gyógytornának is tekinthető - olvasható a közleményben. A megnyitó után a parkban futóversenyt tartanak, amely demonstráció is egyben: a Ne hagyd, hogy a szerencsén múljon az egészséged! elnevezésű versenyen
szépségkirálynők és ortopédusok magas sarkú cipőben futnak majd, ezzel arra akarják felhívni a figyelmet a szervezők, hogy sok fiatal magas sarkúban jár, ez pedig tönkreteheti testtartásukat, és károsíthatja fejlődésüket.