Luxusnyaralásra küldi dolgozóit egy amerikai cég

Vágólapra másolva!
Egy denveri cég vezetése 7500 dolláros bónusszal ösztönzi a munkatársakat arra, hogy nyaralni menjenek. A fizetett vakáció alatt ugyanakkor tilos lesz Facebookozni és Twitterezni.
Vágólapra másolva!

A FullContact nevű cég gondoskodik róla, hogy alkalmazottai kipihenjék magukat a nyár folyamán. A Huffingtonpost azt írja, az amerikai cég vezetése úgy döntött, 7500 dollárt (1,7 millió forint) fizet a beosztottainak (fizetésükön felül), azzal a feltétellel, hogy azt egy az egyben nyaralásra költik. Az ajánlat meglehetősen csábító, még akkor is, ha a fizetett nyaralásnak azért további két feltétele is van. Az egyik, hogy a munkatársaknak a pihenés alatt teljesen el kell szakadniuk az internet és egyéb kütyük világától (email, iPhone, Twitter, Facebook), mivel az igazgató szerint nem egészséges éjjel-nappal ezeken lógni. Másrészt a nyaralók még véletlenül sem dolgozhatnak majd a vakáció ideje alatt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

"Csak azt szeretnénk, hogy a munkatársaink kikapcsolódjanak és részük legyen egy kellemes nyaralásban" - írja Bart Lorang, a FullContact vezetője, aki egy blogbejegyzésben jelentette be a nagy hírt. Hozzátette, hogy a 7500 dolláros összeget az alapján határozták meg, hogy egy négy fős családnak beleférjen egy klassz, egyhetes nyaralás Mexikóban. "Úgy gondoltuk, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget egy olyan nyaralásra, ahol nem kell a pénz miatt aggódni".

A Huffingtonpost úgy fogalmaz, hogy az USA-ban nem egyedülálló ez a kezdeményes, korábban is volt már példa arra, hogy egy cég extra szolgáltatásokat nyújt azért, hogy megtartsa tehetséges alkalmazottait. Példaként említik, hogy az EventBrite hetente ingyenes masszázslehetőséget biztosít, az EverNote korlátlan szabadnapot, a GetGlue pedig minden új alkalmazottjának ajándékba ad egy iPadot.

De akadnak olyan vállalatok is, amelyek támogatják a sziklafalmászást, lehetővé teszik az ingyenes snowboardozást, búvárkodást vagy külföldi utakat szerveznek a dolgozóiknak.