Slambucparti és terepfutás a Hortobágyon

9. E.ON Délibáb sportfesztivál a Hortobágyon, fotó: BSI Sportmarketing
Vágólapra másolva!
Szombaton Közép-Európa legnagyobb füves pusztáján, a Hortobágyon rendezik meg azt a sportfesztivált, ahol a bringatúra és terepfutás nagyszerűen megfér a gulyás vagy a slambucparti mellett, de ha akarjuk, szafari autóval nézhetjük meg az ősi vadvilágot bemutató Vadasparkot is. 
Vágólapra másolva!

Fotó: BSI sportmarketing - Mozogj velünk!

Az immár kilencedik alkalommal megrendezett E.ON Délibáb sportfesztiválon félmaratoni, valamint a 14 és a 7 kilométeres futótávok mellett 56,8 és 28,6 kilométeres Mountain Bike Maratonon és Bringatúrán, illetve 22,7 és 7 kilométeres teljesítménytúrán állhatnak rajthoz az indulók. A Budapesti Sportiroda (BSI) szervezői szerint senki nem fog éhezni a pusztában. Nemcsak több liter isoitallal, több kilogramm banánnal és szőlőcukorral készülnek, de azt ígérik, hogy a fesztiválozókat a helyi ízekkel és specialitásokkal is megismertetik.

A Világörökség részét képező tájon mérettethetik meg magukat a résztvevők, miközben a táj növény- és állatvilágában is gyönyörködhetnek. Olyan utakon haladnak majd a versenyzők, amelyek az év többi részében nem látogathatók a nagyközönség számára. Az útvonal mentén ménesekkel, szürkemarha gulyákkal, bivalycsordákkal és rackajuhokból álló nyájakkal találkozhatnak a versenyzők. Az útvonalon a népi építészet olyan jellegzetes építményei is láthatók, mint a hodályok, pásztorszállások vagy éppen a nemrég felújított négygémű kút. A fesztivál napján gulyás és slambucparti is lesz a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Nem érdemes kihagyni a Hortobágyi Vadasparkot sem, ahova szombaton, július 14-én 10 % kedvezménnyel válthatunk jegyet, a vendégeket pedig szafari autókkal szállítják óránként a Mátai Dénes Lovaspályáról.