A Kékszalag különlegessége: Performance Cruiser

Soponyai Géza építette Performance Cruiser nagyteljesítményű hajó, a 2012-es Kékszalag egyik high-tech szerkezetű esélyese
Vágólapra másolva!
A 44. Kékszalag Nagydíjon új szelek is dagasztják majd a vitorlákat. Soponyai Géza hajóskapitány az idén sem tétlenkedett, egy vadonatúj vitorlást épített, a fellelhető legmodernebb technológiák felhasználásával- írja a justcreative.hu.
Vágólapra másolva!

Fotó: Szántó Áron


"A Performance Cruiser a legújabb hajótípus nálunk, egy nagyteljesítményű hajó, amely szénszálas hajótesttel és ugyancsak szénszálas árbóccal rendelkezik, ennek köszönhetően nagyon könnyű. Igazi high tech szerkezet, 4000 kilogramm alatt van a tömege, 100 négyzetméter a vitorlafelülete szél ellen és 250 négyzetméter bő szélben. Tavasszal kezdtük a munkálatokat és a napokban került fel a tőkesúly, úgyhogy végre igazi hajóvá vált! Három hajó van Magyarországon ebből a típusból, gyakorlatilag most alakul osztállyá. A saját kategóriájában komoly győzelmi esélyes az új vitorlásunk!" - mondta büszkén Soponyai Géza, hajóépítő.

A vitorlás megépítését az Infiniti japán autógyártó prémium járműveinek hazai forgalmazója, a Gablini Prémium Kft. támogatta, így a hatalmas vitorlázatot a márka emblémája díszíti majd.

Az egytestű hajók mezőnye Soponyai Géza új hajójának köszönhetően tartogat még meglepetéseket, így érdemes lesz a Kékszalagon odafigyelni a különleges technológiákat felvonultató vitorlásra.