A kézipoggyászért is pénzt kér a Wizz Air

Vágólapra másolva!
Kísérleti jelleggel pénzt fog kérni a Wizz Air az egyik járatán a nagyobb méretű kézipoggyászok után is. A cég szerint a cél az, hogy kényelmesebbé tegyék az utasok beszállását.
Vágólapra másolva!

Augusztus elsejétől új poggyászkezelési módszert vezet be a Wizz Air a London és Katowice között közlekedő járatán. A légitársaság honlapján található tájékoztató szerint a legfőbb változás az, hogy a kézipoggyászok egy része után is külön díjat fognak felszámolni.

Csak a 42x32x25 cm-es nagyságú csomagokat lehet ingyen felvinni a gépre, az ennél nagyobb, de legfeljebb 55x40x20 cm-es poggyászok után 10 eurót kell fizetni. Az ennél is nagyobb csomagokat ugyanúgy le kell adni (külön díj mellett) a reptéri bejelentkezésnél, mint eddig.

A honlapon található tájékoztató szerint a kézipoggyász után fizetendő díjat egyelőre kísérleti jelleggel vezetik be a London-Katowice járaton.

A Wizz Air a Daily Telegraphnak adott nyilatkozatában a kényelem növelésével indokolta a kísérletet. "A Wizz Air most javítani fogja a repülés legnépszerűtlenebb részét - a gyakran stresszes és kényelmetlen beszállási folyamatot" - mondta egy szóvivő, hozzátéve, hogy a szerintük alacsony csomagdíj arra fogja ösztönözni az utasokat, hogy minél kisebb kézicsomagot hozzanak magukkal, amely könnyen elfér majd az ülés alatt.

A Telegraph szerint, ha a kísérletet sikeresnek ítéli meg a cég, akkor bevezeti mindegyik járatán. A lap szerint az EasyJet légitársaság azt közölte, hogy nem tervez hasonló díjat, a Ryanair szóvivője viszont nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy ők gondolkodnak-e a bevezetésén.