Vágólapra másolva!
Ismét népszerű és sikeres volt a Magyar Nemzeti Parkok Hete - derült ki a Magyar Turizmus Zrt. kutatásából. A rendezvénysorozat júniusban immár hatodik alkalommal várta az érdeklődőket szakmai, kulturális és ökoturisztikai programokkal.
Vágólapra másolva!

A kutatás szerint az egyhetes nagyközönségi rendezvénysorozat alatt a nemzeti parkok összességében közel 20 ezer vendéget fogadtak június 18-24 közözz, ami 79 százalékkal haladta meg a szokásos forgalmat. A legtöbben a Balaton-felvidéki és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban jártak.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Hortobágyi Nemzeti Park

A Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében a tíz hazai nemzeti park többek között nappali gyalogos túravezetéssel és gyógynövényismereti bemutatóval, éjszakai gyalogos túravezetéssel, madármegfigyeléssel, illetve kézműves programokkal, kerékpáros-, kenu- és barlangtúrával, időszaki kiállításokkal, gombásztúrával, botanikai túrával és lepkefotózással, várta a látogatókat, bemutatva Magyarország gazdag természeti és kultúrtörténeti örökségét. A meghirdetett ingyenes vagy kedvezményes programokon a nemzeti parkok területén összesen közel hétezren vettek részt.

A kutatás eredményei alapján a nemzeti parkok közül hét szerint is az akció hatására bővülni fog a látogatók köre, ezért szívesen részt vennének hasonló akciókban.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatra - mely a szakmabelieket és a turistákat egyaránt megmozgatja - először 2007-ben, a Zöld Út tematikus év keretében került sor a Vidékfejlesztési Minisztérium (korábban KvVM) és a Magyar Turizmus Zrt. közös szervezésében - olvasható a MT Zrt. közleményében.