Hétvégéig tart a kánikula

Ízelítőt kapunk a kánikulából, hőség, kánikula, nyári meleg, járókelők hűsölnek a Szabadság téri szökőkútnál
Vágólapra másolva!
A júniusi zivataros finálén túljutottunk, az időjósok szerint megnyugodhatunk, beköszönt hozzánk is a kánikula. Most még csak átmenetileg, aztán tartósan is. A hét nagyobb részére 30 fok feletti hőmérsékletet ígértek, vasárnap egy kicsit fellélegezhetünk.
Vágólapra másolva!

Az online meteorológiai oldalak az elmúlt néhány napban megkönnyebbülten számoltak be arról, hogy a hónap második felétől beígért jó időt most már kezelhetjük tényként, és évszakhoz illő időjárásunk lesz. Az egész országban napos, száraz és egyre melegebb időt ígérnek, amelyet csak egy-két zivatar frissít fel a hétvégén.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Várhatóan tehát igazi kánikulai strandidőben lesz részünk, akár a 33-35 fokot is meghaladó hőmérsékletekkel. Erős lesz az UV-B sugárzás, így ha napozásra kerül a sor, ne feledkezzünk meg bőrünk megfelelő védelméről, de a legjobb, ha komolyan vesszük a 11 és délután 3 közötti napozási embargót. A Balaton jelenleg 24, a Tisza-tó 21 fokos, de a 25 fokos Velencei-tóval együtt napról napra melegszik, hogy fürdésre alkalmassá váljon.

Szombaton már megtalálhatnak minket kisebb záporok, zivatarok, és bár a vasárnap a 27 fokos csúcshőmérsékletével már kevésbé ígér strandidőt, bátran tervezzünk aznapra nagyobb kirándulást, szabadtéri programot.