Az olimpikonok is Balatonra járnak

olimpikon úszónők és édesanyjaik, Dara Eszter, Gábor Anna
Vágólapra másolva!
A 2012-es Londoni Olimpián induló úszónők biztosan nem hagyják ki az idén a balatoni nyaralást. Kiderítettük, hol lazítanak majd a megmérettetés után, az anyukák pedig arról meséltek, milyen felnevelni egy élsportolót.
Vágólapra másolva!

Minden sikeres sportoló mögött áll egy édesanya, aki minden egyes nap, fáradhatatlanul biztosítja a megfelelő hátteret és a lelki támaszt a sikerekhez. De ez nem lemondás, természetes dolog, vallják a P&G "Köszi Anya!" kampányában résztvevő anyukák. "Minden reggel, amikor háromnegyed ötkor csörgött az ébresztőóra, anyu már elkészítette a forró teát, esténként pedig meleg vacsorával várt" - mesélte a kampány rendezvényén Kovács Ágnes olimpiai bajnok, aki a Magyar Úszó Szövetség marketing- és kommunikációs vezetőjeként tevékenykedik tovább.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Mutina Ágnes kedvenc helye Badacsonytomaj

Mutina Ágnes Ózdon, az ország első vidéki fedett uszodájában tanult meg úszni 4 éves korában. A több mint száz éves Gyári uszoda ma már nem üzemel, felújításra vár. "Ágnes nagyon eleven volt, nem lehetett víz mellett magára hagyni. Egyetlen megoldás maradt: minél előbb meg kellett tanítani úszni" - meséli az édesanyja, aki 14 éves koráig úszott versenyszerűen, és ezüstérmet is szerzett az Úttörőolimpián. A nyarakat a tiszafüredi nyaralóban töltötték, de egy ideje Badacsonytomaj és környéke az olimpikon kedvenc helye, ahová elvonul, ha ki akar kapcsolni.

Sztankovics Annának a balatonllelei strand a favorit

Sztankovics Anna a Komjády uszodában szerezte az első vízi élményeket, 4 évesen pedig már úszásoktatásra járt. Néhány évvel később az edzők tájékoztatták a családot, hogy Annának a versenyszerű úszást javasolják. Gyerekként nem volt könnyű dönteni arról, hogy bevállalja-e a versenyzést, mert ez egy életforma hajnali keléssel, kevés szabadidővel. Minden hétköznap 5-kor kel, 6-kor már az uszodában edz, a nyári szünet kivételével 10-től fél 3-ig a gimnáziumban tanul, majd fél 5-től 7-ig ismét edzés. Az Olimpia előtt még részt vesz az ifjúsági EB-n, ahol címvédőként 100 méteres mellúszásban indul. A Balatont az elmúlt években fedezte fel igazán. A balatonlellei Napfény Strand és Élményfürdő a favorit, a csapattársak ide járnak feltöltődni.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Sztankovics Anna édesanyjával, Dovareczki Katával.
Kattintson a képre és nézze meg az összes páros portrénkat!

Dara Eszter még barátkozik a Balatonnal

Mit lehet tenni egy kétéves gyerekkel, akinek az a kedvenc játéka, hogy beleugrik a Palatinuson a medencébe, és élvezi, ahogy az édesanyja kihúzza? Természetesen úszásoktatásra küldeni. Dara Eszter 5 éves volt, amikor a zuglói tanuszodában megtanult úszni. A Balatonnal már nehezebben barátkozott meg, ugyanis először zavarta, hogy nem átlátszó a víz, sokáig nem szívesen ugrott bele.

Verrasztó Evelyn hétvégéit a balatonfenyvesi nyaralójukban tölti

Verrasztó Evelyn hét éves korától versenyez, az első meghatározó úszással kapcsolatos élmények a Balatonhoz kötődnek, a balatonfenyvesi nyaraló ugyanis a család második otthona. Semmihez sem hasonlítható a táj, és az a nyugalom- mondja az olimpikon. Amikor csak teheti, ott tölti a hétvégét, ezek a napok azonban csak a pihenésről szólnak, így még egy kiadós úszás sem jöhet szóba.

Kapás Boglárka Siófokon szeret pörögni

Kapás Boglárka a tavaly év végi bordasérülése miatt kihagyott két versenyt is, de ismét csúcsformában van. A P&G jóvoltából élete első felnőtt olimpiájára az édesanyja is elkísérheti. London után biztos, hogy egy darabig nyugalomra vágyik, utána pedig jöhet a pörgés, és ehhez pedig a legjobb helyszín Siófok lesz.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Kapás Boglárka édesanyjával, Pány Gabriellával
Kattintson a képre és nézze meg az összes páros portrénkat!