Eddig 22 ezer magyar utazott idén Horvátországba

Vágólapra másolva!
Horvátországban az év első öt hónapjában a tavalyi év hasonló időszakhoz képest csaknem ötödével nőtt a külföldi vendégéjszakák száma, tovább emelkedett a magyar turisták létszáma is - mondta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője.
Vágólapra másolva!

Marin Skenderovic közlése szerint május végéig 13 százalékkal több, 1,4 milliót meghaladó számú külföldi látogatott Horvátországba, ahol 5,1 milliónál is több éjszakát töltöttek el. Csak májusban - a pünkösdi ünnepeknek köszönhetően - a tavalyinál 21 százalékkal több, számszerint 760 ezer külföldi turista fordult meg az országban.

Forrás: AFP

Magyarországról az év első öt hónapjában 5 százalékkal több, összesen csaknem 22 ezer vendég érkezett Horvátországba, ahol 3 százalékkal 70 ezer fölé emelkedett az általuk eltöltött vendégéjszakák száma. Májusban 2 százalékot meghaladó mértékű növekedéssel 11 ezer magyar 38,5 ezer éjszakát tartózkodott az országban, ez utóbbi mintegy 1 százalékos javulást jelent. Május 28-a és június 3-a között 1,5 milliónál is több magyar látta Horvátország hivatalos oldalát, s ez az adat az olaszok, a lengyelek, a németek és a franciák után az ötödik legnagyobb olvasótábort jelenti.

Az idegenforgalmi szakember hozzátette: a Horvátországba utazók közül a németek száma 39 százalékkal, az osztrákoké 22 százalékkal emelkedett az első öt hónapban, jelentősen csökkent viszont az olasz és a szlovén vendégek száma.