Elindult a balatoni szezon - sportprogramok partközelben

Elindult a balatoni szezon-sportprogramok partközelben, apa és fia kerékpárral kerülik meg a Balatont, biciklitúra, kerékpártúra
Vágólapra másolva!
Az időjárásra már nem lehet panaszunk, a balatoni szezon hivatalosan is beindult, bőséggel válogathatunk a part menti sportprogramok között is.  Jelentkezhetünk Petanque, vagy strandkézilabda bajnokságra, de Zalakaroson akár Segway-túrára is befizethetünk.Balatoni sportprogramok a szezon elején.
Vágólapra másolva!

Petanque-ozhatunk
Gyenesdiáson például június 23-án a Süss Fel Nap programsorozat első hétvégéjén családi sportnapot tartanak a Balaton utcai sportpályán. A jelentkezők egyéni és csapatsportágakban is összemérhetik erejüket. Néhány kilométerrel nyugatabbra, Vonyarcvashegyen június 30-án rendezik meg a kétnapos Nemzetközi Strandkézilabda Tornát, míg egy héttel később július 7-én a Balaton Kupa Nemzetközi Nyílt Triplett Petanque Bajnokságot.

Átúszhatjuk a tavat
Az előzetes tervek szerint július 7-én rendezik meg a hagyományos Balaton átúszást, amely a harmincadik a sorban. Az időjárás az elmúlt évekhez hasonlóan természetesen idén is közbeszólhat, de jó idő esetén a szervezők megtartják a versenyt. A résztvevőknek Révfülöp és a balatonboglári Platán strand között kell megtenniük az 5200 méteres távot.

... de akár be is vitorlázhatjuk
Semmilyen időjárási körülmény nem akadályozhatja meg viszont az idén 44. alkalommal megrendezendő Kékszalag vitorlásversenyt, amely július 5-én rajtol Balatonfüredről. Az idei verseny különösen izgalmasnak ígérkezik, ugyanis a szabályok kiírása szerint páros években rajthoz állhatnak az ún. trapézos hajók is. Az érdeklődők a füredi mólóról és a nézőhajókról kísérhetik figyelemmel a verseny első pillanatait. Itt a Stégen mi is részletesen beszámolunk majd a verseny előkészületeiről, és bemutatjuk az esélyesebb versenyzőket, hajóikat.

Forrás: MTI/Czika László

Túrázhatunk csónakkal és bicajjal
A Balaton nyugati csücskében július első felében több nagyobb sportprogramot is terveznek. Gyenesdiáson július 2-ától öt napon keresztül természetjáró túranapokat tartanak, ahol a falu környéki túrahelyeket kereshetik fel az érdeklődők. A programban éjszakai kirándulás, csónak- és biciklitúra is szerepel, valamint Kilátó-túrát is indítanak a Keszthelyi-hegység legszebb pontjaira.

Ha pedig ennél valamivel könnyedebb programra vágyunk, a Balaton környékének egyik legismertebb fürdőhelyén, Zalakaroson, akár Segway-jel is bejárhatjuk a környék erdeit és dombjait.