Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elkezdődött a Balatoni Hal- és Borünnep

stég, sült hal, bor, Elkezdődött a balatoni hal- és borünnep cikkhez
Vágólapra másolva!
Tizedik alkalommal rendezi meg négy balatoni település a kultúra, a bor és a gasztronómia népszerűsítésére a hal- és borünnepet a hét végén. 
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP

Balatonfüreden - sárkányhajó versenyen izgulhatunk

Balatonfüreden megkezdődött a vasárnap estig tartó borbemutató és borvásár. A legkiválóbb magyar borászok kínálják nedűiket, de balatoni halakból is kóstolhatunk bőséggel. A mai napon gyermek- és szórakoztató programokkal várják a közönséget, este fél kilenctől a Makám együttes koncertezik a Tagore sétányon. Szombaton fél tízkor rajtol a Sárkányhajó Roadshow 2012 a sétány melletti vízterületen. ahol 22 fős sárkányhajó csapatok mérkőznek meg egymással. Este nyolckor Filo Machado brazil gitárművész zenél a Tagore nagyszínpadán, míg a vasárnap már inkább a gyermekprogramokról szól.

Paloznakon ma este fél nyolckor a Balatonfüred Néptánc Együttes ad műsort a tájház udvarán, de szombaton már halászléfőző versenyre számíthatunk, este nyolckor pedig a Blackriders koncertezik.

Csopakon- geocaching bortúrára nevezhetünk

Csopakon a programok ma este 6 órakor kezdődnek, a Csopak galériában, ahol a Csopaki Képzőművészeti Egyesület kiállítását nyitják. A szombati nap azonban már aktívabb kikapcsolódást ígér, a strand keleti végén például horgász- és halászléfőző versenyt szerveznek, az Olaszrizling éjszakája program keretében pedig geocaching (kincskereső) bortúra indul a Balaton Borkúriából a csopaki pincékhez. A vasárnap reggel korán kelő családok gyerekeiket nevezhetik be a strandon nyolc órakor induló snecifogó versenyre.

Tihanyban - levendulát kóstolhatunk

Ezen a hétvégén rendezik meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében a legendás hírű Levendula Fesztivált. Szombaton sportprogramokkal, túrákkal, kézműves műhelyekkel, kirakodóvásárral várják a látogatókat a Belső-tó partján, de lesz bábszínház is a gyerekeknek. Vasárnap a kézműves foglalkozások mellett, a Levendula Ház Látogatóközpont udvarán már Csizmazia Csönge mesekuckója várja a kicsiket, míg délután háromkor egy vásári komédia, majd a Drum and Folk együttes koncertje a nagyobbakat.

A rendezvény ideje alatt láthatunk fűszernövény-bemutatót, találkozhatunk gasztronómiai érdekességekkel, de egy őstermelői piacot is megnyitnak. A Tihanyi Levendulabolt előtt ehető virágokat kóstolhatunk, megtanulhatunk levendulát kötni, a levendulás finomságok vásárán pedig kedvünkre válogathatunk. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakembereivel pedig akár túrázni is indulhatunk, akik a legérdekesebb látnivalókat mutatják be.

A Balatoni hal- és borünnep kísérőrendezvénye Balatonfüreden a Családi Nap és Múzeumok éjszakája: míg a paloznaki tájházban kiállítással, addig a Vaszary Villa, a Jókai Mór Emlékház, és a Városi Múzeum színes programokkal várja a múzeumrajongókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről