Áprilisban is vonzó úti cél volt Magyarország

Vágólapra másolva!
A külföldi vendégek száma 9,1, a kereskedelmi szálláshelyeken általuk eltöltött vendégéjszakáké közel 10 százalékkal nőtt áprilisban a tavalyi év azonos hónapjához viszonyítva.
Vágólapra másolva!

A belföldi vendégek száma minimálisan csökkent, míg az eltöltött éjszakáké 3,1 százalékkal emelkedett. A belföldivendég-forgalom háromnegyedét fogadó szállodákban a vendégéjszakák száma 5,5 százalékkal nőtt.

A forint áprilisban 11 százalékkal gyengébb volt, mint egy évvel korábban. A vendégéjszakákban mért vendégforgalom 59 százaléka, a szállásdíjbevétel kétharmada származott a külföldiektől. A legjelentősebb küldő országokból érkező vendégek éjszakáinak száma - az Egyesült Királyság és Ausztria kivételével - nőtt. Az ötcsillagos szállodákban a korábbi hónapok visszaesését követően a külföldi vendégek száma áprilisban 4,6, a vendégéjszakák száma pedig 5,9 százalékkal nőtt. A külföldi vendégek száma - Tisza-tó kivételével - mindegyik turisztikai régióban nőtt.

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 47,9 százalékos volt áprilisban, ami némileg kedvezőbb a tavalyi adatoknál. Áprilisban a kiadott szállodai szobák bruttó átlagára 9,6 százalékkal (14 924 forintra) nőtt 2011 azonos hónapjához viszonyítva.