120 millió forintból újult meg egy hévízi hotel

Vágólapra másolva!
A Hotel Europa Fitben megújult többek között az éttermi részleg és korszerűsítették a medencéket is . Hévízen kiemelt fontosságú az egészségturizmus, amelyhez szükség van a minőségi egészségügyi szolgáltatások és magas színvonalú szállodák együttműködésére.  
Vágólapra másolva!

Feketéné Fényi Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium egészségipari osztályának vezetője a megnyitón arra emlékeztetett, hogy az Új Széchenyi Terv a "gyógyító Magyarország" elképzelést helyezte előtérbe. Kifejtette, az egészségiparra komplexen kell tekinteni, része ennek a gyógyszeripar, az orvosi eszközök gyártása és az orvosi ellátáson alapuló egészségturizmus is. Magyarország 80 százaléka alatt termálvíz található, Hévíz pedig ezen belül is egyedi.

Hozzátette, a regionális operatív program keretében még a 2014-2020-ig tartó uniós tervezési időszak előtt újabb pályázatot írnak ki olyan szolgáltatások fejlesztésére, amelyek a turizmusra és az egészségiparra együttesen épülnek. Elmondta: az Európai Unió minden tagállamtól elvárja, hogy 2013-ig készüljön nemzeti stratégia a betegek szabad áramlására, és ebből jelentős részt vállalhat Magyarország.

Jó minőségű egészségügyi szolgáltatásokat kínáló kórházak és a rehabilitációt segítő magas színvonalú szállodák együttműködésére van szükség ennek a lehetőségnek a kiaknázásához - jelezte. Emlékeztetett, hogy az év első három hónapjában némi növekedést mutatott a Magyarországra érkező külföldi turisták száma, bár kissé csökkent a belföldiek forgalma. A Malév csődje a fővárosi ötcsillagos szállodáknak okozott leginkább gondokat, de országszerte továbbra is a négy- és ötcsillagos hotelek iránt mutatkozik a legnagyobb igény.

Könnyid László, a Hotel Europa Fit vezérigazgatója a felújítások részleteiről elmondta: a 12 éve átadott hotelben az átlagosan 70 százalék feletti foglalatság miatt szükség volt a felújításokra. Több mint 70 millió forintot meghaladó beruházással - amelyhez közel 25 millió forintos uniós forrást nyertek - felújították és meditációs tréningekre is alkalmassá tették a konferenciatermeket, valamint korszerűsítették és bővítették a szauna részleget, illetve a medencéket. Még tavaly decemberben átalakították az éttermet is, és így összességében több mint 120 millió forintot fordítottak fél év alatt a szálloda megújítására.