Sztár dj-vel és ingyenes múzeumokkal hoznák Bécsbe a fiatalokat

Vágólapra másolva!
Jóllehet Bécs Európa egyik legnépszerűbb turistaközpontja, a Bécsi Idegenforgalmi Hivatal úgy alakította át a stratégiáját 2012-ben, hogy még jobban a tizen- huszonévesekre koncentráljon - derül ki sajtóközleményükből.
Vágólapra másolva!

Bécs az európai gazdasági recesszió ellenére sikeres éveket zárt idegenforgalmi szempontból: tavaly a vendégek 11,4 millió vendégéjszakát töltöttek a városban. Az is figyelemre méltó, hogy a világ összes városa közül Bécs immár ötödik éve a legnépszerűbb konferenciaváros a Nemzetközi Kongresszus és Konferencia Szövetség rangsora alapján: 2011-ben 638 nemzetközi konferenciát tartottak az osztrák fővárosban.

A város fő látvánoysságai, mint a Schönbrunni vagy a Hofburg királyi palota, a szépművészeti múzeum és a szecessziós Bécs eddig is vonzották a látogatókat. A város azonban másik, fiatalos arcát is meg akarja mutatni, mivel fontos tény, hogy egy nemzetközi felmérés szerint Bécs harmadik éve a világ legélhetőbb városa lett. A 221 város összehasonlítása alapján készült felmérés figyelembe vette a társadalmi, gazdasági körülményeket, nem utolsó sorban azt is, hogy a keresők évi 25 ezer eurós átlagjövedelmével Bécs a tizedik leggazdagabb város Európában.

Forrás: AFP

Emellett a város területének fele kertekből, parkokból és erdőségekből áll, ami nagy lehetőségeket rejt magában a fiatalokat megcélzó idegenforgalmi stratégiában. Elsősorban a gyerekeknek és a tizenéveseknek nyújt szórakozást a Duna-sziget, ez a szabadtéri paradicsom, ahol 42 kilométer hosszan található ideális terület a vízi és szárazföldi sportoknak, ahol gördeszkázás, futball, vízisí, mesterséges hegymászás várja a látogatókat.

Nem messze innen található a Wasserspielplatz Wasserturm, vagyis a vízi játszótér, ahol csúszdák, vízesések és más attrakciók tucatjait élvezhetik a vendégek. A Schönbrunni Állatkertben a Kínából érkezett pandák mellett megtekinthető a fókaetetés, a tavalyi évben megnyílt trópusi esőerdő-ház, vagy a Polárium, ahol a pingvinekben gyönyörködhetünk. Másutt, az Esterházy Park egykori légelhárító tornyában nyílt meg a hatemeletes Aqua-Terra Zoo, ahol ötszáz állat, például papagájok és majmok mászkálnak, röpködnek szabadon a látogatók között. És az idegenforgalmi Hivatal a városvezetéssel együtt úgy döntött, hogy a fiataloknak kedvez a hagyományos szórakozásban, művelődésben is, ezért a több mint húsz legnépszerűbb múzeumba a belépés 18 év alatt ingyenes.

A bécsi Práterben, egy egykori szaunában kialakított a Pratersauna klub rövid időn belül az osztrák főváros egyik legdivatosabb szórakozóhelyévé vált. A Poolbar Popfesztivál 2012. május 10-től 12-ig immár harmadik alkalommal vendégeskedik a Pratersaunában. A fesztivál kínálata a különböző rétegzenéktől a popzenéig és a legkülönfélébb kulturális programokig terjed. Az egyik fő fellépőként sikerült a kanadai sztár Dj-t, A-Trakot megnyerni, aki "Barbra Streisand" című slágerével az egész világon ismertté vált. Júniusban egy újabb fesztivál következik: 2012. június 14-től 18-ig a Pratersauna lesz a Prater Unser klubfesztivál központja. A fesztivál kínálatát egy "techno-kabin" teszi teljessé a bécsi óriáskeréken, valamint egy Sunday-24hrs-Day Party.

Bécs eddig is a magyar turisták egyik kedvelt célpontja volt, de a Bécsi Idegenforgalmi Hivatal szeretné, ha még népszerűbb lenne a város a magyarok körében. Ezért májusban elhozza hazánkba a leghíresebb bécsi DJ-t, Peter Krudert egy exkluzív VIP-parti keretében, ahol bécsi borkóstolót is tartanak, ily módon mutatva be az osztrák főváros két, nálunk még kevésbé ismert fiatalos jellegzetességét.