Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szombaton lesz a Gyermekvasút Napja

Vágólapra másolva!
Vadasparki kirándulás és nosztalgiagőzösök is várják az érdeklődőket szombaton a Gyermekvasút Napján Budapesten.
Vágólapra másolva!

A Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai rendezvénysorozat évadnyitó eseményén a Széchenyi-hegy állomáson térzene és zászlófelvonás fogadja a vendégeket, akik akár különvonattal is utazhatnak. A délelőtti nosztalgia-motorvonat 10.55-kor, az ezt követő személyvonat 11.15-kor, a gőzvontatású nosztalgiavonat pedig 11.40-kor indul a Széchenyi-hegy állomásról. Mindhárom vonat megáll a Vadaspark megállóhelyen, onnan a gyermekvasutasok vezetésével 2 kilométeres erdei séta indul.

A park megtekintése után, 2,5 kilométeres gyaloglást követően a Szépjuhászné állomásról - ahol frissítőket kínálnak a vendégeknek - folytatódik az út tovább Hűvösvölgybe. Ott a Gyermekvasutas Otthonépületben ebéddel várják a résztvevőket.

A délután hátralévő részében a Hűvösvölgy állomáson az érdeklődők megtekinthetik a vontatási telepet és a fűtőházat, a Gyermekvasutas Múzeumot, valamint a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállítását. A Gyermekvasút Napjához kapcsolódva szombaton a Zöldgömb Sport Klub ismét megrendezi a hagyományos Előzd meg a Gyermekvasutat! versenyt, amelybe gyaloglásban, futásban, illetve kerékpárral is be lehet nevezni.

Külön érdekességként a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között szombaton reggeltől kora délutánig veterán autóbusz közlekedik, az állomás előtti téren pedig egy farmotoros, Ikarusz 55-ös buszt láthatnak az érdeklődők.

Gyermekvasút Napja
Időpont:
2012. április 14., szombat
Helyszín: indulás a Széchényi-hegyről, érkezés Hűvösvölgybe
Részvételi díj: gyerekeknek (6-14 éves korig) - 900 Ft; 14 év felett 1500 Ft
A jegyek a kisvasúti nap reggelén 9:30-tól válthatók a Széchenyi-hegy állomáson.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről