Április 7-től indulnak a hajójáratok a Balatonon

Vágólapra másolva!
Hétvége óta járnak a kompok a Balatonon, és elindult a viharjelző szolgáltatás is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az új rendszer pontosabb lesz a korábbinál.
Vágólapra másolva!

A komp Szántódról 7:00 és 19:00 óra között, Tihanyból 7:30 és 19:30 között, óránként közlekedik. A jegyárak a tavalyihoz képest 5%-al emelkedtek, a teljes árú jegy 540 Ft, autóval 1550 Ft-ba kerül.

Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. központi állomásfőnökének beszámolója szerint a balatoni komp forgalma az első hónapokban valamivel kedvezőbben alakult, mint az egy évvel korábbi, hasonló időszakban. Szerinte az emelkedő benzinárak miatt jobban megéri komppal átkelni a vízen, mint nagyot kerülni a tó körül.

A menetrend szerinti hajójáratok és a sétahajók április 7-től indulnak, igaz egyelőre csak a hétvégéken. A szezonnyitó szombaton lesz Balatonfüreden.

A tó időnként gyorsan változó időjárása miatt idén egy új viharjelző rendszert állítottak szolgálatba, amely három medencére bontja a Balatont, így az egyes térségekre vonatkozóan a korábbiaknál pontosabb és lokálisabb előrejelzést tudnak adni. A balatonfüred.hu azt írja, az új riasztási rendben a Keszthelytől Badacsonyig tartó nyugati, a Badacsonytól Tihanyig tartó középső és a Tihanyi-félszigettől keletre lévő keleti medencét különböztetik meg egymástól. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy csak azokon a területeken legyen érvényes a riasztásokkal járó korlátozás, ahol feltétlenül szükséges valamint összességében kevesebb legyen a riasztások fenntartásának ideje.