Tartják magukat a nagyobb hazai sípályák

símelléklet, Eplény
Vágólapra másolva!
A már szinte tavaszi időjárás miatt egyre kevesebb helyen lehet síelni a hazai pályákon. A plusz fokok ellenére néhány síterep azért még nyitva tart és a várható hétvégi hóesésig még marad elegendő hó a lejtőkön.  
Vágólapra másolva!

A kisebb pályák közül Bánkút, Dobogókő és Visegrád pályái is bezártak, Dobogókőn három nap alatt 30 centiméter hó olvadt el - írja a Síelők.hu. A nagyobb magyarországi síterepek még viszonylag jól tartják magukat, Eplény, Kékes, Sátoraljaújhely és Mátraszentistván pályáin is lehet még síelni.

Kékesen nagyjából 25-60 centiméteres a hóvastagság, három lift működik és a déli pálya a felvonó teljes hosszában síelhető. A havat folyamatosan karbantartják a reménybeli hétvégi hóesésig.

Mátraszentistvánon a Síparkban folyamatosan ágyúznak, így a hóvastagság néhol eléri a 130 centimétert is. Itt az összes felvonó működik és három kilométernyi pályán síelhetünk a lehetőségekhez képest jó minőségű havon.

Eplényben pár nap alatt 20 centiméter hó olvadt el, és ami megmaradt, az is nagyon vizes. Jelenleg a tanulópályán és az 1-es pálya alsó szakaszán lehet síelni. Szombattól már várhatóan ismét lehet hóágyúzni.

Sátoraljaújhelyen három pálya üzemel jó minőségű hóval, a hóvastagság 60-70 centiméter.