Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szeretnek Magyarországra jönni a csehek tavasszal

Vágólapra másolva!
Budapest, valamint a magyarországi gyógy- és élményfürdők a csehek legkedveltebb tavaszi turisztikai célpontjai közé tartoznak- derült ki a cseh idegenforgalmi irodák szövetségének (ACCKA) elemzéséből, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Prágában. 
Vágólapra másolva!

Tavasszal a csehek körében elsősorban az európai ismeretszerzési körutak a népszerűek, de az európai fővárosokban töltött hosszú hétvégék, illetve a gyógy- és élményfürdők is kedveltek. A tengerhez való kirándulások a negyedik helyen vannak - állítja a cseh utazási irodák szövetsége.

A legközkedveltebb városok között hosszabb távon Párizsé a vezető szerep, de Róma, London, Amszterdam, Barcelona, Velence és Budapest is rendkívül népszerű. "A gyógy- és élményfürdőktéren a csehek számára egyértelműen Szlovákia és Magyarország az első számú célpont" - áll az ACCKA jelentésében.

A tavaszi tengerparti kirándulásokkal kapcsolatban a szövetség tapasztalata az, hogy az ottani tartózkodás a főszezonon kívül akár 30 százalékkal is olcsóbb, mint nyáron, ezért egyre több ember választja a tengerpartokat tavaszi üdülés céljából. A nyári főszezonban a horvátországi tengerparti üdülés a legnépszerűbb a csehek körében, télen pedig a franciaországi síkirándulásoké a vezető szerep.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről