Egy lyuk okozott pánikot egy orosz repülőn

Vágólapra másolva!
A moszkvai reptéren közvetlenül a felszállás előtt egy lyukat fedeztek fel egy Szibériába tartó gép hajtóművénél. Mivel az átvizsgálás után is megmaradt a lyuk, 27 utas megijedt és nem mert felszállni a gépre, amely végül épségben landolt a célvárosban.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Huffington Post azt írja, egy élesszemű utas vette észre, hogy hiányzik az egyik fedőlemez és azt hitte, hogy a hajtóműben keletkezett a lyuk. Két óra vesztegelés után folytatták az előkészületeket a felszálláshoz, pedig a lyuk továbbra is ott tátongott a gépen.

Ezt látva 27 utas úgy döntött, ezzel a géppel nem mennek sehova, és inkább a moszkvai reptéren maradtak. A légitársaság megerősítette, hogy a lyukat egy hiányzó fedőpanel okozta, nem volt műszaki probléma. A Transaero hozzátette, a szabályok lehetővé tették, hogy így repüljenek.

A gép végül biztonságban megérkezett a szibériai Krasznojarszkba.

"Meg lehet érteni az utasok reakcióját, de az embereknek tudniuk kéne, hogy a pilóták nem akarnak öngyilkosságot elkövetni, nem tennének olyat, ami veszélyezteti a biztonságukat" - idézi a Daily Mail egy volt pilóta szavait.