Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Négyméteres hó és további havazás Ausztriában

símelléklet, Schladming
Vágólapra másolva!
Idehaza már nyoma sincs a télnek és már mindenki az igazi tavaszt várja, az osztrák hegyekben viszont nemhogy még mindig vastag a hóréteg a sípályákon, de az előrejelzések szerint hétvégétől újabb havazás várható.
Vágólapra másolva!

A legtöbb magyar síelő március végére már lekezelve, dobozolva és gondosan összehajtogatva tárolja a síruháját, pedig az idei hosszú és hideg télnek köszönhetően az osztrák síparadicsomok többségében még többméteres hó várja a síelőket - írja a Síelők.hu. A síszezon vége felé ráadásul a sokszor megszokott tömeget és a sorban állást sem kell elszenvednünk, hiszen ilyenkor már csak néhány síelő van a pályákon.

Ausztriában általánosságban jók a hóviszonyok, de az időszakhoz képest különösen jók a pályák a nyugati tartományokban, de például a stájerországi síterepek közül Schladmingban a felső pályákon másfél méteres, Tauplitzon 370-centis, Loseren pedig 340 centis a hó. Kétméteres hó várja a kései síelőket a Salzburg környéki síterepeken is, a májusig nyitva tartó Obertauernben például 250 centiméteres a hóréteg vastagság. A nyugati tartományokban, Voralrbergben és Tirolban nem ritka a négyméteres hó sem.

Az enyhe időjárás ráadásul már csak napokig tart, az időjárás előrejelzések szerint ugyanis hétvégétől visszatér a hóesés az osztrák hegyekbe. A várható hómennyiség régiónként eltérhet majd, de a meteorológusok szerint nem elképzelhetetlen, hogy 10-20 centiméternyi friss hó esik majd, aminek a húsvéti síelők csak örülhetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről