Elkezdődött az Étterem Hét Budapesten

Vágólapra másolva!
Nagy érdeklődés közepette hétfőn kezdetét vette a második Étterem Hét Budapesten. A kezdeményezés lényege, hogy városszerte 65 felső és középkategóriás étterem kínál vacsorát kedvezményes áron, egységesen 3000 forintért. Eddig 12 ezren jelentkeztek be, de sok étteremben még most is vannak azért helyek.
Vágólapra másolva!

"Az éttermek részéről is nagy az érdeklődés, még ma is kerül fel a listára két új hely, így most összesen hatvanöt vendéglátóhely vesz részt az akcióban. A hangsúly a minőségen van, számos nagyon komoly étterem közül választhatunk. Ki kell emelni az Aranyszarvas Bisztrót, a Fuji Japán Éttermet, amely több díjat is kapott a közelmúltban, a Le Bourbont, a Robinson Éttermet vagy a Citadella Panoráma Éttermet. Igaz, ezekbe az éttermekbe már minden hely betelt az előzetes foglalások alapján. De érdemes folyamatosan figyelni a honlapot, mert ha visszamondanak egy foglalást, akkor az a hely abban a pillanatban felszabadul, és le lehet rá csapni." - mondta az [origo]-nak Kiss Zoltán, az Étterem Hét főszervezője.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Őket is meglepte, hogy ennyi az érdeklődő, már most több mint háromszor annyian foglaltak asztalt, mint tavaly. Az Étterem Hétre csak online lehet foglalni a szervező DiningCity honlapján. Itt választhatjuk ki, hogy melyik étterembe és melyik napon mennénk, illetve hogy vacsorázni vagy ebédelni szeretnénk-e. Minden résztvevő étteremben limitált helyek vannak, így érdemes sietni a foglalással. Szintén a honlapon lehet megtekinteni, hogy az egyes éttermek milyen 3 fogásos menüt kínálnak. Kiss Zoltán elmondta, van olyan étterem, amely A-B menüvel készült, máshol komplett, de szűkített étlapok lehetnek. A három fogás egységesen 3000 forintba kerül.

Fontos, hogy amennyiben foglaltunk asztalt, de valamilyen okból mégse tudunk elmenni, akkor mindenképp töröljük a foglalást, hogy a szabad helyeket mások be tudják tölteni.

"Az érdeklődésre való tekintettel elképzelhető, hogy félév múlva lesz még egy Étterem Hét. A most résztvevő felső kategóriás éttermek közül sok nem volt benne a Torkos Csütörtökben, ezért is lehet a nagy roham. Merem mondani, hogy lesz Étterem Hét máskor is, és reméljük, hogy hamarosan nem csak Budapesten, hanem más városokban is lesznek érdeklődő éttermek" - tette hozzá Kiss.

Az akció vasárnapig, vagyis április 1-jéig tart.

A honlapon minden fontos információt megtalálunk.
A résztvevő éttermek listája itt
Asztalfoglalás itt
A last-minute, felszabaduló helyek követése itt