Egy hétig még lesz hó Mátraszentistvánban

Egy síelő csúszik a mátraszentistváni Síparkban, ahol már három kilométernyi kivilágított pályán lehet este is síelni
Vágólapra másolva!
A tavaszi időjárás ellenére még mindig kitűnő hó és jó állapotú pályák várják a síelőket a hosszú hétvégére Mátraszentistvánban. A síparkban március 15-18 között tartják a Nemzeti Síhétvége elnevezésű háromnapos programot.
Vágólapra másolva!

A mátraszentistváni síparkban még nem múlt el a tél. Magyarország talán legkorszerűbb pályarendszerén a hóágyúzásnak és a korábbi napokban esett hómennyiségnek köszönhetően a pályák több mint felén egyméteres a hóvastagság, de akad olyan hely is, ahol még ennél is nagyobb - írja a Síelők.hu.

Mátraszentistvánon jelenleg 3 kilométernyi pálya üzemel, amelyek mindegyikét ratrakkal kezelik, így a hideg éjszakák után a lejtők kiváló minőségben várják a melegebb nappalokat. A síparkben egyébként az elmúlt napokban 8-9 ezer köbméter havat állítottak elő a hóágyúk segítségével.

A síparkben található Burn SaintPista Funparkban működik a hullámpálya, a parabolika pálya és több ugrató is, sőt a csúszdaparkot borító havat és feljavították a hóágyúkkal.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A hó mennyiségének és minőségének köszönhetően az sípark üzemeltetői egészen biztosak benne, hogy az előttünk álló hosszú hétvégén síelésre alkalmasak lesznek a pályák. A síparkban március 15-18-ig Nemzeti Síhétvégét tartanak. A háromnapos rendezvényen síversenyekkel, zenei programokkal, esti fáklyás sízéssel és magyaros ételekkel várják a sízőket.