A világ legdrágább síbakancsa

Apex méregdrága sícipő, Porhó
Vágólapra másolva!
A legdrágább sílécekről és síhotelről már beszámoltunk itt, ez alkalommal bemutatjuk a világ legdrágább síbakancsát, az 1295 dollárba kerülő Apexet.
Vágólapra másolva!

Előző cikkünkből kiderült, hogy a szekrényben féltve őrzött Head lécünkért kifizetett 80-100 ezer forint bagónak tűnik a világ ledrágább lécei mellett. Az amerikai Carradan cég kézzel készített termékei ugyanis akár 19 ezer dollárba, azaz kb. 4,2 millió forintba is belekerülhet.

A legdrágább bakancsért azért ennyit nem kell fizetni, de az Apex Ski Boots 1295 dolláros - 286 ezer forintos - terméke így is csúcstartó.

A coloradói Boulderben működő gyártócég, az Apex Sports Group szerint a bakancs mindössze 3,86 kilogrammot nyom, szemben egy átlagos sícipő 5 kilogrammos súlyával. A bakancs kialakításában jelentős újítást hajtottak végre a hagyományos bakancsokhoz képest, ugyanis az Apexnél a síző úgy léphet ki a bakancsból, hogy a váza és vele együtt a kötés érintetlen marad. Így nem kell minden egyes felcsatolásnál újra beállítani a kötéseket.

A bakancs különálló belső részét a síző lábának formájához alakítják egy melegítéses eljárással, így érve el, hogy a bakancs tökéletesen illeszkedjen a lábfejhez. A bakancs hátsó része állítható attól függően, hogy milyen kemény terepen síelünk, a bokát és a lábszárat pedig karbonszállakkal megerősített műanyag külső réteg védi.