200 métert zuhant egy síelő Val D'Isere-ben

símelléklet, Franciaország, Val d'Isere
Vágólapra másolva!
Közel 200 métert zuhant és azonnal szörnyethalt egy brit magániskola tanára, mikor a franciaországi Val D'Isere síterepen síelt egy jelöletlen, szűzhavas pályán.
Vágólapra másolva!

A 37 éves fiatalember a szemtanúk beszámolói alapján elvétett egy kanyart és ennek következtében a szakadékba, sziklás terepre zuhant. A híres Charterhouse magániskola kémiatanára családjával vett részt egy sívakáción és a baleset előtt két barátjával síelt a veszélyesnek számító., ezért tapasztalt síelők számára ajánlott Face du Charvet lejtőn - írja a The Daily Telegraph.

A hegyimentők szóvivője szerint a csoport a pályarendszer egyik legismertebb részén síelt, amely jó technikai tudást igényel. A szóvivő kiemelte, hogy a férfi valószínűleg egy fordulót vétett el és előbb a 20 méterrel lejjebb lévő sziklára esett, majd onnan zuhant tovább 200 méternyit.

A balesetet részletesen kivizsgálják majd, de a szakértők elmondták, hogy inkább a síelő egyéni hibájára gyanakszanak, mintsem egy kisebb lavinára. A közelben tartózkodó liftkezelők látták a balesetet és azonnal riasztották a hegyimentőket, de mire az egység a helyszínre ért, a férfin már nem lehetett segíteni.

Val D'Isere-ben nem ez volt az első baleset az idei szezonban: március elején szintén egy brit fiatalember vesztette életét, miután egy piros pályán az egyik hóágyúnak ütközött.