Moszkva is állandó sípályát akar

FIS Alpine World Cup sífutóverseny a Luzsnyiki Olimpiai Komplexumban, Moszkva
Vágólapra másolva!
Szocsi sikerén felbuzdulva a moszkvai önkormányzat vezetése is fontolgatja, hogy a városban nemzetközi síversenyek megrendezésére is alkalmas állandó sípályarendszert épít, jelentette be Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.
Vágólapra másolva!

Az orosz fővárosban első alkalommal rendeznek FIS Alpesi Világkupa-futamot - párhuzamos szlalom számban - a Luzsnyiki-sportkomplexumban felállított 60 méter magas ideiglenes lejtőn. Moszkvában már 2009-ben is rendeztek FIS promóciós futamot, de a versenyen elért eredményeket végül nem számolták be az akkori összetett végeredménybe.

Bár a keddi futamot ideiglenes pályán rendezik, a moszkvai polgármester a RIA Novosztyinak elmondta, az a cél, hogy - kiszolgálva a több tízezer moszkvai sírajongó igényeit - a FIS futamokat a jövőben állandó moszkvai pályán rendezzék meg.

Forrás: AFP/Anton Denisov

A moszkvai futamon sérülés miatt nem vehet részt a kétszeres összetett Világkupa-győztes amerikai Bode Miller és a jelenlegi első, horvát Ivica Kostelic sem, mindketten a néhány nappal ezelőtti, Szocsiban rendezett Világkupa-futamon szenvedtek sérülést. Kettejük távollétében a keddi moszkvai futam első számú esélyese az összesített mezőny második helyén álló osztrák Marcel Hirscher. A nőknél az első számú síelő, Lindsey Vonn már jelezte, hogy részt vesz a moszkvai versenyen.