Milliókat is fizethetünk síbiztosítás nélkül

símelléklet, sí, síelés, gyerekek, síelő, oktatás
Vágólapra másolva!
Ma már szinte nélkülözhetetlen egy néhány napos síhétvégéhez is a jó utasbiztosítás. S bár a magyar turisták még viszonylag kis számban biztosítják magukat, évről-évre nő az interneten kötött szerződések száma. De mit is kell tudni pontosan ezekről a biztosításokról?  
Vágólapra másolva!

Külföldi síelés előtt a biztosítás kérdése még fontosabb, mint bármely más utazás esetén, hiszen a sípályákon alapvetően balesetveszélyes helyzeteknek teszi ki magát az ember, nem is beszélve mondjuk egy helikopteres mentés milliókra rúgó költségeiről.

A még oly gyakorlott síelő is szenvedhet ugyanis balesetet, akár más, akár saját hibájából, de az is előfordulhat, hogy mi okozunk kárt másnak. Síelés előtt is mindenképpen egy jó minőségű, minél több szolgáltatást tartalmazó utasbiztosítás megkötése ajánlott. Az orvosi költségek limitje legalább 10 millió forint legyen, de még jobb, ha limit nélküli, továbbá fontos szempont a felelősségbiztosítási és a jogvédelmi biztosítási elem is.

A poggyászbiztosítás jelentősége a síbiztosítások esetében valamivel kisebb, viszont lényeges lehet a gyermekek és a gépjármű hazaszállítása, amennyiben a szülőket éri komolyabb baleset.

A síbiztosítások ára néhány ezer forintot tesz ki és szinte minden nagyobb biztosító kínál ilyen terméket. A szerződés megkötésekor valóban nem árt minden apró betűt elolvasni, mert így kiderülhet, hogy például ittas, vagy kábítószer hatása alatt lévő síelő nem érvényesítheti a biztosítását.