Luxus kapszula-apartmanok Franciaországban

Risoul sípálya Franciaországban, Porhó
Vágólapra másolva!
A Japánból indult kapszulahotelek mintájára újfajta síapartmanokkal kísérleteznek a franciaországi Tignes síparadicsomban. A Snowpod egy futurisztikus apartmantelep 2300 méter magasan a Francia Alpokban, egy kis extra a szűk francia apartmanok után.
Vágólapra másolva!

A franciaországi síterepeken szokásos szűkös elrendezést kicsit lazítva újszerű apartmanszálloda kezdte meg a működését Tignes-ben. A Snowpod apartmanok szobái parányiak, kialakításukat a Japánban már évek óta működő kapszulahotel ihlette, de a berendezést és a dizájnelemeket kicsit továbbgondolta a tulajdonos - írja a Guardian.

A négyágyas apartmanok falait az Alpokról készült fotók díszítik, a ruhásszekrényként egy fémből készült hajlított fémsín szolgál. A szobák nem nevezhetők tágasnak, de még sincs bezártság érzete az embernek. Inkább egy vagány legénylakásra emlékeztet, mint egyszobás apartmanra, mindezt luxus kivitelben. Minden szoba más-más dizájnt kapott és nem számít meglepőnek egy Dart Vader-szobor, vagy egy angol telefonfülkéből kialakított mosdó.

A szobákhoz síkképernyős tv, DVD-lejátszó, sőt még X-boksz is tartozik, de van könyvespolc is, ahol a kikészített magazinokból kiválaszthatjuk nemcsak a másnap kipróbálandó sípályákat, hanem éttermi és vásárlási tippeket is kapunk. Az apartmanokban teljesen felszerelt modern konyha és kandalló is található, de aki nem akar főzöcskézni a sítúra alatt, reggelit, vagy vacsorát is kérhet. Utóbbit egy csengetésre a szoba ajtajához szervírozzák. Két menü közül lehet választani, a tradicionális nyugati, vagy ázsiai fúziós konyha fogásait kínálják. A Snowpod apartmanok különlegességüknél ellenére kifizethetők, egy hétre egy négyszemélyes apartman személyenként már 70-75 ezer forintért foglalható reggelivel.