Kifizethető luxus a svájci sípályákon

Svájci síparadicsomok, Saas-Fee, snowboard
Vágólapra másolva!
A síszállások értékesítésével foglalkozó PowderBeds.com együttműködésben a Svájci Turisztikai Hivatallal és az alpesi ország 18 legjobb síközpontjában közel nyolcvan új szálláshelyet ajánl ügyfeleinek. A felhasználók a PowderBeds teljes árualapjából választhatnak a foglalás során, ráadásul árgaranciával.
Vágólapra másolva!

A kínálatban a legismertebb svájci síparadicsomok szállásajánlatai közül válogathatunk, amelyek között exkluzív szállodákat és resortokat is megtalálhatunk. Klostersben egy elegáns hotelt már 74 euróért foglalhatunk egy éjszakára. Európa első sícentrumában, az olasz pályákkal is összekötött legendás Zermattban pedig 96 eurós szobaárnál kezdődnek az árak a négy- és ötcsillagos luxusszállásokon. Európa egyik legmagasabban fekvő síközpontjában, Saas-Fee-ben ugyanez a kategória 74 eurótól foglalható a PowderBeds.comon.

A foglalásnál az sem jelent gondot, ha az utolsó pillanatban döntünk az indulásról, az oldalon a szilveszter környéki napokra is bőségesen találtunk elérhető szálláshelyet. Ha pedig mégsem sikerül szállást találni a kiszemelt síterepen, a svájci vasúthálózatnak köszönhetően az sem jelenthet gondot, ha egy közeli településen töltjük az éjszakát. Magyarországról az autó és a vonat mellett akár repülővel is mehetünk síelni Svájcba: az easyJet Budapest-Genf járata kézenfekvő választás lehet, a legjobb akciókért érdemes feliratkozni a légitársaság hírlevelére.

Zermatt

Ez a világ egyik legismertebb sírégiója és Zermatt volt az első, kifejezetten turisztikai céllal épült síparadicsom Európában. A kontinens legmagasabban fekvő sípályái közül néhány itt található és nem szabad megfeledkeznünk a csodálatos Matterhorn csúcsról sem.

Zermattban tulajdonképpen három különböző pályarendszer található, amelyek 3100 méteres magasság fölül indulnak. Mindegyik pályarendszeren találhatunk kifejezetten hosszú, egészen a faluig tartó hosszú, 8-13 kilométeres pályákat is. A leghosszabb pálya a Klein Matterhornról indul a településig és az ide, 3820 méteres magasságba vezető lift a világ legmagasabb síliftjének számít.

A PowderBeds.com a zermatti szállások közül a városka központjában található The Hotel Elite szállodát emeli ki. A hotel egyes lakosztályainak fürdőszobáiból lélegzetelállító kilátás nyílik a Matterhornra. A szállodában 96 euróba kerül egy kétágyas szobában egy éjszakára reggelivel.

Saas-Fee

Forrás: AFP

A magyar síelők körében talán kevésbé ismert svájci síközpont is a legmagasabb fekvésűek közé tartozik. A település különleges fekvéssel büszkélkedhet: a környező hegyekben összesen 13, 4 ezer méter feletti hegycsúcs található, amelyekre remek kilátás nyílik a faluból. A liftek alsó állomása az 1800 méteres magasságon fekvő Saas-Fee falucskában van, a pályarendszer legmagasabb pontja pedig az Allalin csúcs oldalában 3500 méteres magasságban van.

A PowderBeds a Best Western szállodalánc Grand Hotel Metropol nevű egységét ajánlja a síelőknek 114 eurós áron egy éjszakára. A patinás szálloda ötpercnyi sétára található a legközelebbi felvonótól. A szállodában a környék egyik legjobb wellness-részlege található úszómedencével, szaunákkal és bioszaunákkal, gőzkabinokkal. A szálloda éttermének hatfogásos vacsorája a település legjobbja.

Klosters

Forrás: AFP

Klosters neve már ismerősebben cseng, ha másért nem is, mert minden évben rendeznek itt Sí Világkupa futamokat. A síparadicsom Svájc legexkluzívabb síterepei közé tartozik és róla elmondható, hogy Európa leghosszabb pályáit találhatjuk itt. A síterep öt egymáshoz kapcsolt hegyből áll, amelyeken összesen 85 pályán, több mint 300 kilométeren síelhetünk.

Klostersben a Hotel Sport kétágyas szobáit 74 eurós áron foglalhatjuk le a PowderBeds oldalain. A hangulatos szállodában privát bowling-terem is található a szokásosnak mondható wellness-részleg mellett. A vendégeknek kötelező kipróbálniuk a hotel BunderStubli éttermének tipikus svájci fogásait.