Ausztria legjobb fürdője

Bad Hofgastein, Alpen Therme
Vágólapra másolva!
Egy rendes sítúra elkerülhetetlen része a siklás utáni esti szaunázás, gőzfürdőzés. A legtöbb ausztriai szálláshelyen van házon belül minimális wellness-részleg, aki viszont igazi fürdőélményre vágyik, látogasson el egy nagyobb fürdőbe, amelyekből szinte minden nagyobb településen akad egy. A sok közül az egyik legjobb, elsőszámú kedvencünk, a Bad Hofgasteinben található AlpenTherme.
Vágólapra másolva!

A Gastein-völgyben fekvő Bad Hofgastein városában található AlpenTherme az Alpok egyik legújabb fürdője és Európa talán legszebb fekvésű ilyen létesítménye. Az 1100 méter magasan található termálfürdő egészen elképesztő szolgáltatásokkal várja az ideérkezőket, nem ok nélkül Európa legmodernebb termálfürdői közé tartozik.

A fürdőben külső és belső termálmedencék, jacuzzik, pihenőszobák várják a vendégeket, utóbbiakból gyönyörű a kilátás a Gastein-völgyet körülvevő csúcsokra. A fürdőben külön szaunavilágot alakítottak ki, hét különféle szaunával. A gyerekek számára külön medencék és játszószobák vannak. A fejlett fürdőkultúrát jelzi, hogy az AlpenThermében külön női részleget alakítottak ki, a zavartalan pihenés érdekében.

Forrás: AFP

Az illatos gőz- és az infraszauna mellett különösen népszerű a fényterápia, a csendfürdő, a 12 fokos jakuzzi méretű mártózómedence is. A nyitott termálmedencék különösen hóesésben népszerűek, a hópelyhek látványa és a forró víz különös élménnyel ajándékozza meg a fürdőzőket. De nyáron is fenséges az alpesi legelők látványa. A fürdőkben tulajdonképpen 30 ezer négyzetméteren mindenre van hely és lehetőség. A vízgejzírek, a beépített víz alatti masszázs és a medencébe épített moziterem és nem utolsó sorban a pihenőszintről nyíló kilátás a különlegességek közé tartoznak.

A fürdő vasárnaptól szerdáig 9-től 21 óráig, csütörtöktől szombatig 9-től 22 óráig tart nyitva. A napijegy ára felnőtteknek 27, 50, a gyerekeknek 16 euró, vannak rövidebb időre szóló, olcsóbb jegyek is, például 4 órás jegy (felnőtteknek 23, gyerekeknek 14 euróért). Vehetünk családi jegyet is kedvezménnyel. 6 év alatti gyerekek ingyen mehetnek a fürdőbe.