Ajándékötletek síelőknek

símelléklet, síkamera
Vágólapra másolva!
Még most sem késtünk el, ha valami szép és használható ajándékot szeretnénk nézni síbolond családtagunknak. A hazai túraboltokban és az interneten is találhatunk megfelelő ajándékot a filléres dolgoktól egészen a több tízezer forintos szuperkameráig. Ajándékötletek síelőknek.
Vágólapra másolva!

A szűzhavas és az extrém síelés kedvelői egészen biztosan örülnek a profi lavinaeszközöknek, amelyekkel biztonságosabbá tehető a síelés. A Mountex honlapján a néhány ezer forintos lavinalapáttól és lavinaszondától egészen a különböző kategóriájú jeladókig több árfekvésben is választhatunk, de 42 ezer forintért levegőszűrő rendszert is vásárolhatunk, amely a hó alatti túléléshez nélkülözhetetlen.

Ennél lényegesen kedvezőbb árfekvésű ajándék, de egy átlagos síelőnek legalább ennyire hasznos ajándék lehet a többször felhasználható kristályos zsebmelegítő tasak. Az 1070 forintért megvásárolható kis eszköz. A gélpárna a fémlemez eltörése után gyorsan felmelegszik és mintegy fél-egy óráig ad meleget. Újbóli használat előtt forrásban lévő vízbe kell helyezni a tasakot és kb. 10 másodperc alatt ismét gélessé válnak a kristályok.

Forrás: AFP

Snowboardos családtagunkat meglephetjük egy protektoros nadrággal, amit aláöltözetként kell viselni a nadrág alatt. A protektoros alsónemű a fenékcsontot és a combokat védelmezi, ami kifejezetten hasznos lehet, főleg a kezdők számára. A nadrág 13 290 forintba kerül.

A legújabb őrület pedig a sisakra, vagy szemüvegre szerelhető GoPro kamera, amellyel lélegzetelállító felvételeket készíthetünk akár egy kékpályás siklás alkalmával is. A GoPro kamerákat elsősorban a pörgős outdoor sportok megörökítésére fejlesztették ki. A teljesen vízálló kamerák 170 fokba képesek mozgókép felvételére és másodpercenként 10 darab 11 megapixeles fotót készítenek. A kamera kitűnően használható a síelés mellett szörfözéshez, hegyi biciklizéshez, ejtőernyőzéshez és más outdoor sportokhoz is. A kamera alapverziója 80 ezer forintba kerül a szakboltokban.

Forrás: AFP

Apróságok az internetről

Az interneten kevésbé hasznos, de annál idétlenebb apró ajándékok között válogathatunk. A Findgift.com vonatkozó oldalain a sílécekből kialakított bortartó állványtól, az önygyújtógázzal tölthető Zippo kézmelegítőn és a elektromos bakancsbelső-szárítón át egészen a síliften üldögélő műanyag síelőt ábrázoló karácsonyfadíszig szinten minden felesleges dolog kapható.

Ha pedig nincs ötletünk, mit is vásároljunk, a legtöbb hazai síboltban vásárolhatunk ajándékutalványt is, ami bár kevésbé személyes, legalább biztosak lehetünk benne, hogy hasznos ajándékkal gazdagodnak szeretteink.