A kulturális programokat kedvelő turistákban bízik Németország

München, Németország
Vágólapra másolva!
Öt országban népszerűsíti hatvan városát és azok látványosságait a Német Turisztikai Hivatal, amely kampányával elsősorban a kultúra iránt érdeklődő turistákat célozta meg. Az adatok szerint a magyar utazók körében Németország a második legkedveltebb úti cél.
Vágólapra másolva!

A Német Turisztikai Hivatal szeptember 1-12. között kéthetes európai roadshow-ra indult, hogy öt ország hét városában népszerűsítse a német városokat és Németország vasúton való felfedezését. A rendezvény szeptember 12-én érkezett Budapestre, Kolding, Koppenhága, Varsó, Prága, Brno és Pozsony után.

Forrás: AFP

Az akcióval a kultúra iránt érdeklődő csoportokat szólítanák meg. A Német Turisztikai Hivatal összesen hatvan várost és azok látványosságait mutatja be kulturális úti célként.

Dernovics László, a Német Turisztikai Hivatal képviselet-vezetője hétfőn Budapesten azt mondta, hogy a magyar utazók körében Németország a második legkedveltebb úti cél. A hivatal adatai szerint a gazdasági válság miatti 2009-es visszaesés után a németországi beutazások 2010-ben 14,5 százalékos növekedéssel rekorderedményt hoztak. A magyar vendégéjszakák száma először lépte át a félmilliós határt, a több mint 9 ággyal rendelkező német szálláshelyeken és kempingekben 510 ezer éjszakát töltöttek el a magyar utazók.

A magyar beutazások száma Németországban 2011. január-június között 22,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - mondta Dernovics László.