Menekülésre szólítják fel a turistákat a Bahamák felé tartó hurrikán miatt

Bahamák, Irene hurrikán
Vágólapra másolva!
Várhatóan nagy erővel söpör majd végig a Bahamákon az USA felé tartó Irene hurrikán, ezért a helyi hatóságok azonnali távozásra szólították fel a szigeteken tartózkodó turistákat. A helyi turizmusügyi minisztérium az érkező vihar miatt arra kéri az utazókat, hogy a következő öt napban halasszák el a Bahamákra tervezett utazásaikat is.
Vágólapra másolva!

Önkéntes távozásra szólították fel a hatóságok a Bahamákon tartózkodó összes turistát, mivel a karibi térségbe érkező Irene hurrikán várhatóan nagy erővel fog lecsapni a térségre - írja a CNN. Az USA hurrikán-előrejelző központja szerint a vihar délkeleti irányból fogja elérni a Bahamákat, és a szigetlánc nagy részén végigsöpörve halad majd tovább az Egyesült Államok felé.

A Bahamák turizmus- és légügyi minisztériuma a veszély miatt kedden azt javasolta a térségbe készülő utasoknak, hogy a következő öt napban halasszák el utazásukat. A szigeteken tartózkodó turistákat pedig arra kérték, hogy még vakációjuk vége előtt, a lehető leggyorsabban térjenek haza.

"Bár a Bahamákon található szállodák teljes mértékben felkészültek rá, hogy még ilyen körülmények között is elszállásolják a vendégeket, a minisztérium határozottan azt javasolja minden vendégnek, hogy önkéntesen hagyja el a területet" - közölte a tárca.

Forrás: AFP
Az Irene hurrikán műholdképe

A Bahamákon működő hotelek rendelkeznek egy különleges, hurrikánok esetére érvényes lemondási opcióval, amely a mostani hurrikánveszély miatt is életbe lépett - írja honlapján a CNN. Azok, akik az Irene hurrikán miatt kénytelenek lemondani szállodafoglalásukat, egy másik tetszőleges időpontban felhasználhatják a szállásért kifizetett ősszeget, vagy vissza is igényelhetik azt. A térségbe repülő légitársaságok többsége szintén ingyenesen biztosít lehetőséget az utasoknak, hogy foglalásukat másik időpontra tegyék át.