Hétvégi balatoni programok napsütésre

Vágólapra másolva!
Remélhetőleg hétvégére valóban visszatér a jó idő és a napsütés a Balaton partjára, így többen indulnak hétvégi pihenésre. Nekik ajánlunk programokat a tó környéki településeken Balatonalmáditól Vonyarcvashegyig.
Vágólapra másolva!

Szinte nem telik el úgy hét a Balatonnál, hogy ne indulna valamilyen borfesztivál a települések egyikén. Ez alkalommal balatonalmádiban kezdődik boros rendezvény pénteken. A nyolcadik alkalommal megrendezendő Balatonalmádi Borfesztivál rendezvényei egészen augusztus 21-ig tartanak. A Balaton északi partvidékének borait kóstolhatják elsősorban a fesztiválra érkezők és természetesen minden este koncerteket láthat a közönség: a nyitónapon, augusztus 5-én például Tolvai Renáta lép fel, de a későbbiekben lesz Takács Nicolas- és Vastag Csaba-koncert is, valamint fellép a szimpatikus nevű Üzletembers zenekar.

Augusztus 7-én, vasárnap, új helyszínen tartják Balatonfűzfő és Almádi között az Öbölátúszást. Idén első alkalommal a Balaton legvédettebb öblében lesz a verseny, amelyet 1992 óta minden évben megrendeznek. A szokásos családi 3,5 kilométeres táv mellett a felkészültebbek az 5,5 kilométeres távot is választhatják az indulók. Az almádi nevezést követően busszal juttatják el a résztvevőket a választott rajthelyre. A nagyobb távot választók a védett fűzfői Tobruki strandról indulhatnak, átúsznak az öböl túloldalára, míg a 3,5 kilométeres távot választók a Föveny strandon kapcsolódhatnak be az úszásba és együtt újra átúszva a fűzfői öblöt már a balatonalmádi Budatava strandon érhetnek célba. Többszöri halasztás után augusztus 6-án tartják a Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.

Forrás: [origo]

Csütörtöktől hétfőig tart zamárdiban a hagyományos zamárdi Játszadalom. A gyereknek sés családoknak szóló játékprogramokat a Bácskai utcai strandon és a Zenepavilonban rendezik.

Augusztus 5-én és 6-án és 7-én rendezik Vonyarcvashegyen a Balatoni Halászok Napját. A halászok napját minden évben augusztus első hétvégéjén rendezik a jeges Balatonból az 1700-as években megmenekült negyven helybeli halász emlékére. A rendezvények lesz halászléfőző verseny, koszorúzás a halászok emlékére és természetesen koncertek minden mennyiségben. Pénteken Charlie, szombaton pedig az Ocho Macho zenekar lép fel.