2500 kilométeres üdvözlőfelirat készül Horvátországban

Vágólapra másolva!
Négy elszánt sportember két hónap alatt készíti el a világ legnagyobb üdvözlő feliratát Horvátországban, a mintegy 2500 kilométeres "szöveg írása" ezekben a napokban fejeződik be.
Vágólapra másolva!

A négy horvát kalandvadász kéthónapos utazása során kizárólag emberi erővel járja be a hosszú utat, amelynek nyomvonala a welcome feliratot formázza. A csapat honlapjának beszámolója szerint már csak az utolsó betű hiányzik, hogy a tervek szerint június 3-ra befejezzék az "írást" - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-vel.

Daniel Lacko ötletgazda, Marko Rukavina operatőr, Cedo Josipovic szervező és Luka Tambac fotós április elején indultak neki a horvát tengerpart és tengermellék mentén a 2500 kilométeres, 62 napos útnak. Az isztriai Savudrijától a dél-dalmáciai Dubrovnikig mindenféle motoros szállítóeszköz nélkül, csupán az emberi erőre hagyatkozva, vagyis gyalogosan, kerékpározva, kajakozva, a sziklákra mászva vagy azokról leereszkedve, illetve ejtőernyővel ugorva teszik meg a távot, hogy ezzel virtuálisan "írják" ki a welcome szót.

Forrás: Welcome.hr

A négy utazó útja nyolc nemzeti parkon, három természetvédelmi területen, négy védett tájegységen, rezervátumon és földrajzi emlékhelyen, hat folyón és tizenegy hegycsúcson át vezet. Az ötlettel Horvátországot a kaland- és a kirándulóturizmus ideális célpontjaként szeretnék népszerűsíteni, hogy a turistákat megismertessék az ország fel nem fedezett természeti szépségeivel.