Hidroplánok közlekednek majd a horvát szigetek között

Vágólapra másolva!
Néhány hónapon belül hidroplán repülőgépekkel kötné össze a horvát szigeteket és az adriai kikötővárosokat egy német cég - közölte a guide2croatia idegenforgalmi portál.
Vágólapra másolva!

Klaus Dieter Martin, a European Coastal Air Transport nevű vállalkozás vezetője elmondta, hogy a zágrábi kormánnyal folyó egyeztetések révén szeretnék létrehozni a "légi országutakat", amelyek először az Adria partján lévő városokat kötnék össze a horvát szigetekkel. Idén Split és Dubrovnik, valamint Hvar, Korcula, Vis és Lastovo szigete között indulnának el a vízre szálló és onnan startoló repülőgépek.

A tervek szerint Zárát (Zadar), Fiumét (Rijeka) és Pulát is összekötnék a közép- és észak-adriai szigetekkel, például Rabbal és Losinj-nyal, de összesen 30 horvát tengeri kikötőben tudják biztosítani a felszállást és landolást. Az elképzelések alapján később kiterjesztenék a hidroplán járatokat az Adriai-tenger mindkét partjára, de nemcsak az olasz tengerparti városokat, Brindisit, Anconat, Barit, Riminit, Velencét és Triesztet, hanem Bolognát és Padovát is elérhetővé tennék a "vízi" repülőgépekkel. A német cég reményei szerint az állam szerepvállalása esetén a jegyek nagyjából kétszer annyiba kerülnének, mint a jelenlegi hajójegyek.