Filmet nézett munka közben a légiirányító

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban ismét felfüggesztettek egy légiirányítót, ez alkalommal azért, mert szolgálati ideje alatt filmet nézett. A körzetben lévő repülőgépek három percig nem tudtak kapcsolatba lépni vele.
Vágólapra másolva!

A légiirányító egy Clevelandhez közeli regionális radarállomáson teljesített szolgálatot vasárnap reggel, és munka közben a 2007-es Cleaner, A Független című filmet nézte DVD-n. A radarállomás a nagy magasságú légiforgalmat irányítja a térségben - írja a The Telegraph.

A légiirányító mikrofonja véletlenül bekapcsolva maradt, és a film hangjait közvetítette a körzetben közlekedő összes repülőnek, amelyet a légiirányítónak kellett volna szemmel tartania.

A mikrofon gombja ráadásul beragadt, ami megakadályozta, hogy az irányító hallja a pilóták figyelmeztetését. A szünet több mint három percig tartott - közölte az amerikai légügyi hivatal (FAA).

Az FAA a közelmúltban öt légiirányítót függesztett fel, mivel a gyanú szerint elaludtak munkavégzés közben, és így elvesztették a kapcsolatot a repülőgépekkel.