Vásárlási ajánló Európa legjobb utcáiban - Berlin Torstrasse

Vágólapra másolva!
Minden városnak vannak jellegzetes utcái, amelyek ugyan kevésbé ismertek a híres sugárutaknál, sétálóutcáknál, de egy utazó számára igazi kincs, ha tudja mit keressen. Sorozatunk első részében a berlini Torstrassén ajánlunk néhány helyet olvasóinknak.
Vágólapra másolva!

A két berlini kerületet, Mittét és Prenzlauer Berget elválasztó Torstrasse egykor az olcsó gyorséttermeiről volt nevezetes, mára azonban igazi világvárosi trendi utcává alakult, hangulatos és egyedi boltokkal, divatos éttermekkel, ahol szívesen tölt el az ember akár órákat is.

Az utca nyugati végén elsősorban a fiatalokat várja a Dudes Factory, ahol egyedi tervezésű pólókat és gördeszkákat lehet kapni. A bolt üzemeltetői európai kortárs művészek munkáit felhasználva tervezik az új darabokat.

Forrás: Wikimedia Commons

Alig néhány percnyi sétával odébb, a Rosenthaler utca sarkán áll a Co Co vietnámi kávézó, ahol többek szerint a város legjobb csípős riszlisztes bagettjét lehet kapni. Az egyik legfinomabb a Classic névre hallgató, amelyet pácolt disznóhússal, friss zöldségekkel és korianderrel készítenek.

Igazi berlini hangulatot áraszt már a bejárata is a Trust nevű bárnak. A jelöletlen ajtón graffitik díszelegnek, belül pedig két hangulatos teremben gyűlnek a fiatalok, hogy a hely nevével egyező márkájú rumot és vodkát kortyolgassák.

Forrás: Google Maps

A Schönnhauser Alle közelében egy igazi ékszerdoboz áll, azoknak, akik az egyedi, különleges ruhákat kedvelik. A Happy Shopot egy különc divattervező nyitotta és vezeti és olyan kevéssé ismert márkákat is forgalmaz, mint a Kitsune és a Minna Parikka. A bolt különlegessége, hogy a polcok elmozdíthatók és az egész könnyen átalakítható divatbemutatókhoz.

A Prenzlauer strasse sarkán áll az utca legjellegzetesebb épülete, a Soho House Berlin, ami egy nyolcemeletes, Bauhaus stílusúra emlékeztető épület. A tavaly átadott épületben szálloda kapott helyet és az idei fejlesztéseknek köszönhetően egy étterem és egy pinceklub is nyílik majd a szállodában.