A repülős turizmust erősíti a horvát kormány

Vágólapra másolva!
Jelentős összeggel támogatja a repülős beutaztatás népszerűsítését Horvátország, a napokban újabb fapados járatok is indulnak a tengerparti városokba - közölte honlapján szerdán a horvát Turisztikai Minisztérium.
Vágólapra másolva!

Mintegy 19 millió kunát szánnak arra, hogy a külföldi piacokon tovább népszerűsítsék a horvátországi turizmust, ennek érdekében több légitársasággal is szerződést kötöttek. Reményei szerint a megállapodásoknak köszönhetően idén legalább 1,1 millió turista érkezik repülőgéppel Horvátországba, kétszer annyi, mint az elmúlt évben - jelentette be Damir Bajs, turisztikai miniszter.

A repülős turizmus helyzetét optimistán látják a szakemberek is, a zágrábi repülőtér forgalma ugyanis az idei első negyedévben már tíz százalékkal növekedett. Tonci Peovic, a légi kikötő igazgatója felidézte, hogy tavaly az összes horvátországi reptér utasforgalma összesen 6 százalékkal növekedett, együttesen 5 milliónál több utast szállítva. Idén további 5 százalékos forgalombővülést várnak a Horvátországba repülő 85 légitársaság jóvoltából.

A fiumei (Rijeka) turisztikai szervezet azt közölte: az új partnerek között szerepel a Ryanair, amely péntektől hetente kétszer indít járatot Fiume repülőteréről Londonba és Stockholmba. Szintén hamarosan felszállnak az Air Berlin gépei is, amelyek hetente összesen 34 alkalommal közlekednek majd Fiuméból és Splitből német városokba.