Tesztelték a legújabb Boeing 747-est

Vágólapra másolva!
Több mint négyórás próbarepülést hajtott végre a hétvégén minden idők legnagyobb Jumbója: a Boeing 747-8-as Washington állam felett repülve debütált, mielőtt Seattle-ben leszállt.
Vágólapra másolva!

A német Lufthansa lesz az első légitársaság, amely flottájában alkalmazza az új típust, és azzal számol, hogy jövőre a repülőgép már üzembe is állhat. Addig még 600 órányi próbarepülés vár a gépre. Tavaly februárban sikeres volt a 747-8-as teherszállító változatának első próbaútja, amelyet még 1600 órányi próbarepülés követett.

Forrás: AFP

A meghosszabbított törzsű, négy hajtóműves Boeing 747-8-as berepülőpilótája akkor kedvezően nyilatkozott az új géptípus repülési tulajdonságairól, kiemelve annak könnyű kezelhetőségét. A gép a 747-es alaptípus más repülőgépeinél hat méterrel hosszabb, új pilótakabinja van, új belső berendezései, és újfajta hajtóművei miatt halkabban és energiatakarékosabban repül, mint 747-es elődei.

Forrás: AFP

A teherszállító változat után tavaly elkészült az óriásgép utasszállító változata, amellyel a próbarepüléseket most kezdték meg.