Királyi esküvőre okostelefonnal

Vágólapra másolva!
Az április végén tartandó királyi esküvőre közel egymillió turistát várnak a brit fővárosba. London ezúttal a vaskos útikönyvek helyett okostelefonokra tölthető alkalmazásokkal készül. A látványosságkeresők mellett a London Eye és a Nemzeti Galéria is üzembe helyezi fejlesztéseit, a pár rajongóinak pedig a "Kate and William" alkalmazást ajánlják.
Vágólapra másolva!

Soha nem volt még ilyen jó dolguk a turistáknak Londonban. A városi programok és érdekességek a közelgő királyi esküvő miatt szinte minden utazásszervezőt megmozgattak. Vilmos herceg és Kate Middleton násza ugyanis, ha csak egy hosszú hétvégére is, a legszerényebb jóslatok szerint legalább egymillió turistát vonz majd a brit fővárosba. Még Vilmos kedvenc koktélbárjához és Kate első munkahelyéhez is ajánlanak sétákat. Akik azonban még soha nem jártak Londonban, és összekötnék az esküvőt egy tavaszi városlátogatással, most bőven kapnak segítséget. Ezúttal az okostelefonnal rendelkezők járnak a legjobban.

Londoni nevezetességek is készülnek

Forrás: [origo]
Love Art

Londonban a National Gallery szinte kötelező látványosság. A Trafalgar téren álló galéria 2500 darabos gyűjteménye a világ legnagyobbjai között van, nem beszélve a képek összértékéről. Az élményt még teljesebbé teszi a múzeum Love Art alkalmazása, amely 250 festményhez közel 200 percnyi videó- vagy hanganyagot nyújt.

Forrás: [origo]
Time Out

Valószínűleg lesz egy kis sorban állás a London Eye-nál. Hasznos időtöltés várakozás közben a Time Out Londont böngészni. A programajánló aktuális koncerteket és kiállításokat ismertet. Akinek a London Eye után még nincsen semmilyen programja, de szívesen barangolna London utcáin, az kattintson az úgynevezett valóságböngészőként ismert Layar alkalmazásra: ahogy a telefont forgatjuk, a rendszer megmutatja, hogy milyen nevezetességek és látványosságok találhatók a közelben.

Forrás: [origo]
Tube Map

A London Taxi Fare Calculator szintén hasznos alkalmazás lehet az itt töltött néhány napban. Ez úgy számolja ki a taxi viteldíját, hogy a forgalmi torlódásokat is figyelembe veszi. Aki inkább spórolni szeretne, jobb, ha a metrót választja. A legendás londoni földalatti labirintusában segít eligazodni a Tube Map alkalmazás. Az applikációval két megálló között könnyen ellenőrizhetjük az átszállást, megtervezhetjük a következő útvonalat mondjuk a Big Ben és a Sherlock Holmes Múzeum között.

A Foursquare ugyancsak segít, hogy a turisták a helyiek rutinjával mozogjanak a városban: az alkalmazással a helyi vendéglátóhelyek felől tudakozódhatunk. Például, hogy mit hol érdemes enni és inni, milyen a hangulata a kiszemelt helynek, kik vannak még ott, és milyen kedvezményekre számíthatunk. Az applikáció az esti bulihely feltérképezéséhez sem utolsó. A Dean's Yard-on például - ahol az angol gótika remekműve, a westminsteri apátság is található - a királyi frigy kapcsán utcabálra készülhetnek az utazók.

Forrás: [origo]

Aki mindeközben nem szeretne lemaradni semmiről, ami az esküvővel kapcsolatos, használja a Kate and William alkalmazást, amely naponta több mint 4000 forrást dolgoz fel. Ami az anyagiakat illeti, a Currency alkalmazás előnye, hogy gyorsan átszámolhatjuk, mennyibe is kerül mondjuk a belépőnk forintban, vagy mennyi egy adag igazi londoni fish and chips.

Sz.K.