Camp Royale: királyi esküvőre sátorral

Vágólapra másolva!
Még mindig tartogatnak meglepetéseket a királyi esküvőre igyekvő turistáknak. Ezúttal a hátizsákosok igényeit igyekeznek kielégíteni a fővároshoz közeli kempingben, ahol csak 24 ezer forintot kell fizetni 3 éjszakáért. Hamarosan nyit a Camp Royale.
Vágólapra másolva!

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője csaknem valamennyi földrészen sok száz ezer embert tart izgalomban. A becslések szerint az eseményre legalább egymillióan lesznek hajlandóak Londonba utazni. Miután számos légitársaság és utazási iroda készül komplett csomagokkal, szinte nincs az a hotelkategória, amelyben ne kínálnának ajánlatokat. Mi lesz a diákokkal és a hátizsákosokkal?

A dél-londoni Clapham Common 89 hektáros parkjának területére tervezett különleges kemping egy olcsóbb alternatívát kínál majd azok számára, akik szeretnék a brit fővárosban ünnepelni az április 29-ei királyi lagzit, ám nem telik nekik drága szálláshelyre. A Camp Royale körülbelül 11 ezer sátorozót tud fogadni.

A nagy királyi ottalvós bulira keresztelt csomagjuk (Big Royal Wedding Sleepover) április 28-ától május 1-jéig tart majd, és a három éjszakáért mindössze 75 fontot (24 ezer forint) kell fizetniük a táborozóknak. A szervezők elmondták, hogy 24 órás meleg vizes zuhannyal, tiszta mellékhelyiségekkel, óránként járőröző biztonsági szolgálattal, telefontöltőkkel és a brit hagyományokhoz híven ingyenteával várják majd a négynapos rendezvény vendégeit. A tervek szerint lesznek úgynevezett "csend-" és "családi" zónák, így mindenki kedvére tud bulizni és pihenni is.

Forrás: AFP/Carl de Souza

Hogyan juthatunk el a Camp Royale-hoz?

A sátortábornak egy transzfert biztosító vállalkozás színeiben már hivatalos turisztikai partnere is van. A Victoria buszállomáshoz hozzák azokat a turistákat (is), akik valamilyen okból nem a londoni reptérre érkeznek. Nem kell aggódni tehát akkor sem, ha Manchesterbe vagy Liverpoolba váltottunk fapados jegyet, mert a buszok ezenkívül összesen 35 angol nagyvárosból indítanak járatot a Camp Royale-hoz. A londoniak a buszpályaudvartól 12 perces metrózással juthatnak el a táborhoz legközelebbi Clapham South megállóhoz.